ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε το 1ο Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου
    Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Ιούλη το 1ο Εργατικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά του ΠΑΜΕ. Στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωπες, η ομάδα των προσφύγων και η ομάδα «Ούτε γουλιά» των απεργών στην «Coca cola» και εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας και κρίθηκε στα πέναλτι, αφού στη κανονική διάρκεια έληξε 1-1.
      Οι πρόσφυγες προηγήθηκαν στα μέσα του α’ ημιχρόνου με την ισοφάριση να έρχεται στις αρχές του β΄ ημιχρόνου. Τελικά νικητές στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ήταν η ομάδα «Ούτε γουλιά»
    Συνολικά οι ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά ήταν 28 σε 7 ομίλους. Το φετινό τουρνουά ήταν αφιερωμένο στους ανθρώπους του μόχθου που ξεριζώνονται απ’ τον τόπο τους, στους πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ά. εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Στο τουρνουά συμμετείχαν και 2 ομάδες προσφύγων από τα Διαβατά η «Αδελφοσύνη» και η «Αγάπη».
    Στην αρχική του ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ ανέφερε ότι: «με τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά αναδεικνύουμε το δικαίωμα, την ανάγκη στον αθλητισμό κι ότι αυτό δεν μπορεί να εξαρτάται απ’ την τσέπη μας. Υπάρχει ανάγκη σήμερα από σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις όπου οργανωμένα θα έχουν όλοι πρόσβαση δωρεάν. Σε αυτό το τουρνουά παίζουμε χωρίς ΠΑΕ και στημένα παιχνίδια κόντρα στην σαπίλα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, του κέρδους και των αναβολικών.       Προβάλλοντας την ανωτερότητα της ταξικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου