ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ                    

               Την Πέμπτη 4/ 6/15, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου  ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,   με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων οι οποίοι  παραμέρισαν εκβιαστικά διλλήματα και απειλητικές παρεμβάσεις από την πλευρά της εργοδοσίας, γκρέμισαν αυταπάτες για  λύσεις χωρίς αγώνες  και με την ψήφο τους  στήριξαν την ταξική γραμμή στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα,  ενίσχυσαν το ΠΑΜΕ. 
  Δυνατότερο από τις εκλογές το κλαδικό σωματείο μας,  από καλύτερη θέση θα οργανώσει τον  αγώνα των εμποροϋπαλλήλων απέναντι στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας με πλαίσιο δράσης που στην προμετωπίδα του  έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συγκεκριμένα:
Για  το Δ.Σ. που είναι εννεαμελές  ψήφισαν 1096  ( το 2012 ψήφισαν 914)
 
η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πήρε και τις εννέα έδρες.

Για το συνέδριο της Ο.Ι.Υ .Ε. ψήφισαν 1093  

η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκλέγει 11 αντιπροσώπους ( το 2012 είχε 9).

Για το συνέδριο του Ε.Κ.Θ.  ψήφισαν  1093

η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΌΤΗΤΑ εκλέγει 15 αντιπροσώπους ( το 2012 είχε 12).   

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου 7:00μμ στο άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  δίνοντας μαζική, ισχυρή απάντηση στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας που αυτή τη φορά έρχεται με την υπογραφή νέου μνημονίου τις συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)  και να παλέψουμε για:

·        . Κατάργηση των αντεργατικών νόμων τώρα
·       .  Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα
·        . Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τώρα
·        . Νομοθετική κατοχύρωση της  Κυριακής αργίας.
·         .Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
·       .  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο .
·       .  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·      .   Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
·       .  Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασία των εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες

1 σχόλιο:

 1. Μεγάλη νίκη των Ταξικών δυνάμεων στο Σωματείο, ήταν επόμενο μετά τους αγώνες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα και με τα δίκαια αιτήματα που βάζει.
  Σαν μικρή συνεισφορά σε αυτήν την νίκη, θα ήθελα να θυμίσω στους νεότερους συναδέλφους το ξεκίνημα, του σωματειου, στης αρχές του αιώνα. Είναι «λάθος» να λέμε ότι το σωματείο ιδρύθηκε το 1936.
  Για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη ιδρύετε σωματείο στο εμπόριο το 1908 με την επωνυμία, «Σωματείο Εμποροϋπάλληλων Θεσσαλονίκης» .
  Το 1909 το σωματείο μαζί με όλους εργάτες ιδρύει την ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ.
  Το 1918 η ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ μαζί με άλλους σοσιαλιστικούς ομίλους ιδρύει το ΚΚΕ.
  Το 1936 το σωματείο συμμετέχει ενεργά στα γεγονότα του ΜΑΗ 1936.
  Μέλη της ΄Ένωσης συμμετέχουν στην αντίσταση κατά των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής και των ντόπιων προδοτών μέσα από τις γραμμές του Εργατικού ΕΑΜ.
  Το 1944 Η Ένωση προσχωρεί στο «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» - Ε. ΕΑΜ.
  ΔΣΕ


  ΑπάντησηΔιαγραφή