ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο.Ι.Υ.Ε

Μπλέκει τους εργαζόμενους
 στους εργοδοτικούς ανταγωνισμούς


   Στους ανταγωνισμούς των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών ομίλων μπλέκει τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στο νόμο για τις 52 Κυριακές το χρόνο, μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δέκα έμπορους.
   Όλοι αυτοί, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων, αλλά υπερασπίζεται ο καθένας τα δικά του, ζητάνε να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που επιτρέπει στα καταστήματα σε εννιά περιοχές της χώρας να παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές το χρόνο.
Η αιτιολόγηση της προσφυγής ανοίγει πολλά ζητήματα: Από το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για την ξεκούραση των εργαζόμενων (τους οποίους κατά τ' άλλα εξοντώνουν στις επιχειρήσεις τους έξι μέρες της βδομάδας), μέχρι το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και από το γεγονός ότι ο νόμος συμπεριέλαβε μη τουριστικές περιοχές, μέχρι το ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν προέκυψε ύστερα από «διάλογο». 
   Εκεί που αποκαλύπτονται, όμως, είναι στο αίτημά τους να καταργηθεί η υπουργική απόφαση, επειδή πλήττει τον ανταγωνισμό (οι επιχειρήσεις που δεν ανοίγουν είναι σε μειονεκτική θέση), τον οποίο προστατεύει τόσο το Σύνταγμα, όσο και οι διεθνείς συμβάσεις.
   Σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς σέρνει τους εμποροϋπαλλήλους η πλειοψηφία της ΟΥΙΕ, επαληθεύοντας τον επικίνδυνο ρόλο της στο κίνημα, αφού μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ουρά των εργοδοτών και έρμαια στις μεταξύ τους αντιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου