ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 20/7/2014

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ- ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Η κυβέρνηση οξύνοντας την αντιλαϊκή  πολιτική της  προχωράει:
Σε ένα ακόμα βήμα  για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού. Η δήθεν πιλοτική εφαρμογή για τις τουριστικές περιοχές και  το ιστορικό κέντρο Αθήνας, Θεσσαλονίκης, είναι ελιγμός για να περάσει η κατάργηση με όσο γίνεται λιγότερες
αντιδράσεις, ικανοποιώντας την πάγια απαίτηση των μονοπωλίων του εμπορίου, των πολυεθνικών ομίλων.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.
Όχι μόνο θέσεις εργασίας δεν θα ‘χουμε, αλλά αύξηση της ανεργίας,  με το κλείσιμο μικρών καταστημάτων.  Όσες θέσεις εργασίας δημιουργήσουν τα εμπορικά μονοπώλια θα ‘ναι  με 200 ευρώ μισθό, χωρίς δικαιώματα.
Σε νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, που θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους αφού χτυπάει την περίθαλψη, την πρόνοια, τις συντάξεις (ανεβάζει ξανά τα όρια, καταργεί θετικές ρυθμίσεις για βαρέα, για παιδί), τα επιδόματα (μητρότητας, αναπηρίας, στέγης, ανεργίας).   Με πρόσχημα την κρίση, μειώνουν στο ελάχιστο τις παροχές υγείας-πρόνοιας μας σπρώχνουν στην ιδιωτική ασφάλιση για τα κέρδη των εταιριών. Μειώνουν μισθούς και ασφάλιση αφού τις θεωρούν κόστος, ενώ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας απαλλάσσουν επιχειρήσεις  από το κόστος  ασφαλιστικών εισφορών.
Παράλληλα : χιλιάδες συνάδελφοι μένουν άνεργοι, χιλιάδες είναι απλήρωτοι για πάνω από δύο μήνες, οι μισθοί μας έπεσαν στα τάρταρα, οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν, οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ζει και βασιλεύει.  Τα προϊόντα έγιναν ακριβότερα, οι αυξήσεις ακόμη και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης συνεχίζονται, η ποιότητα των προϊόντων υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του λαού.

Ενώ η ανεργία και η φτώχεια χτυπά το σπίτι κάθε εργαζόμενου, οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου και των υπηρεσιών συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να συσσωρεύουν κέρδη:           ΤΖΑΜΠΟ,   ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,   ΜΕΤΡΟ ΑΕ,  ΜΑΣΟΥΤΗΣ,  0ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΝΤΕ ΑΕ, ΙΚΕΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΖΑΡΑΣ, ΑΤΤΙΚΑ, ESTEE LODER , GROUP 4 SEGURICOR κ.α.
Ενώ έτσι έχει η κατάσταση και οι μεγαλοκαπιταλιστές εργοδότες του κλάδου μας κερδοσκοπούν σε βάρος όλων μας και στην ανάπτυξη και στην κρίση, η πλειοψηφία της ομοσπονδίας για μια ακόμα χρονιά ετοιμάζεται σε συνεργασία με τους εργοδότες να μειώσει τους μισθούς και να αυξήσει τα ωράρια εργασίας.
Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας μας (ΟΙΥΕ), δηλαδή,  δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ,  δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τώρα το παίζουν ανεξάρτητοι, αλλά έχουν την ίδια  γραμμή υποταγής  συζητούν και πάλι υπογραφή συλλογικής σύμβασης με νέα μείωση μισθών.

Τώρα πρέπει να αναλογιστούμε πως οι λογικές που μας επέβαλλαν:  «κοίτα την δουλειά σου», «δεν με ακουμπάει αυτό το πρόβλημα»,  «μπα αυτό δεν θα γίνει», και όλα αυτά που κατά καιρούς όλοι έχουμε πει και έχουμε σκεφτεί που μας έχουν οδηγήσει. Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι στην ανεργία, παραδοσιακά καταστήματα της αγοράς στην πτώχευση και οι συνάδελφοι να μην παίρνουν ούτε τις αποζημιώσεις τους. Χιλιάδες συνάδελφοι να βλέπουν τους μισθούς να πέφτουν μέχρι και στο μισό ή να μην πληρώνονται για μήνες. 
Γνωστά σε όλους μας:   Ο  «ΦΩΚΑΣ»  κλειστός,  οι συνάδελφοι στην κόλαση της ανεργίας.  Το ΑΤΤΙΚΑ ανοίγει  νέο  κατάστημα με προσλήψεις ωρομισθίων, χωρίς δικαιώματα.  Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  αναπτύσσεται , αγόρασε και τον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ όμως οι εργαζόμενοι δεν ξοφλήθηκαν ακόμα τα χρωστούμενα , ενώ τα επιδόματα γάμου και ταμείου καταργήθηκαν άπαξ δια παντός.  Το  ΝΟΤΟΣ  συγκεντρώνει τουρίστες, αυξάνει τον τζίρο του,  όμως οι αλλαγές στις συμβάσεις που επιβλήθηκαν, όχι μόνο μείωσαν τους μισθούς αλλά εντατικοποίησαν δραματικά την δουλειά των συναδέλφων.   Ο ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  συνεχίζει να έχει ανασφάλιστους  ενώ εκατοντάδες είναι οι απλήρωτοι συνάδελφοι.  Στις αλυσίδες σουπερ-μαρκετ η εντατικοποίηση της δουλειάς ξεπερνάει κάθε όριο, το ωρομίσθιο σπάει κόκκαλα, τα προγράμματα μαθητείας τους προσφέρουν τζάμπα εργατικό δυναμικό. 
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως με την υποταγή και την ανοχή δεν κερδίσαμε τίποτα.  Με την λογική «άσε μην κάνουμε τίποτα γιατί θα χάσουμε την δουλειά μας», χάνουμε τελικά πολύ περισσότερα.  Με το να επιλέγουμε το μικρότερο κακό, οδηγούμαστε στα χειρότερα.  Χάνουμε την αξιοπρέπεια μας και την αποφασιστικότητά μας για να ζήσουμε ως άνθρωποι, εμείς και τα παιδιά μας.
Σήμερα είναι που πρέπει να αντιδράσουμε εμείς οι ίδιοι.  Με σχέδιο, οργανωμένα, διασφαλίζοντας συνέχεια στην δράση μας και ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή από εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους  στο σωματείο μας, στο ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας,
με οργανωμένο αγώνα  να βάλουμε φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα,
με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :
·        Κυριακή  υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
·        Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·        Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
·        Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο.
·        Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·        Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
·        Επίδομα  ανεργίας που να καλύπτει της ανάγκες σε όλη τη διάρκεια της.
·        Παροχές πρόνοιας και υγείας σε όλο το λαό  δωρεάν.
Συνάδελφοι  να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις
για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος,
για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/7/2014
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΣΚΗ


                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου