ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ"

   Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης πραγματοποίησε η Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν.Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
   Οι διαδηλωτές, συμμετέχοντες στην απεργία που κήρυξε η Ένωσή, κρατώντας πανό με το σύνθημα «Όχι στο ωράριο των μονοπωλίων-Κυριακή αργία» ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους κινήθηκαν μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου.
   Στη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα υπέρ της διατήρησης της αργίας της Κυριακής ως τη μοναδική σταθερή μέρα ανάπαυσης των εργαζομένων, όπως «Την Κυριακή την έχουμε για μας και τα παιδιά μας, δεν θα τη χαρίσουμε στα αφεντικά μας» και μοίραζαν φυλλάδια τυπωμένα στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να ενημερωθούν και οι τουρίστες για τις θέσεις τους.
   Νωρίτερα στους συγκεντρωμένους μίλησε η πρόεδρος  , η οποία ανέφερε ότι «πριν από λίγο καιρό νομοθετήθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο, στη συνέχεια στην πόλη της Θεσσαλονίκης έγιναν 10 οι Κυριακές και τώρα με υπουργική απόφαση γίνονται 52 οι εργάσιμες Κυριακές για το ιστορικό κέντρο της πόλης».
«Γίνεται ακόμη ένα βήμα στο στόχο της πλήρους απελευθέρωσης των κανόνων της αγοράς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της τόνωσης του εμπορίου και του τουρισμού στην πόλη», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι μετά από λίγο καιρό η απόφαση για όλες τις Κυριακές του χρόνου θα επιβληθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας.
   Η προεδρος αναφέρθηκε και στις «Λευκές Νύχτες» που διοργανώνονται στην Αθήνα, με ανοιχτά τα καταστήματα έως τα ξημερώματα. “Είναι “μαύρες” για τους εμποροϋπαλλήλους, επειδή μας υποχρεώνουν να δουλέψουμε έως τις τρεις τα ξημερώματα» ανέφερε.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου