--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!.ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 

ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PRAKTIKER

Εργατικό Σωματείο ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ Lidl Hellas ''Η Συναντιληψη''

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NOTOSΤα σωματεία που υπογράφουμε το παρακάτω κάλεσμα, εκπροσωπούμε περισσότερους από 3000 εργαζόμενους, οργανωμένους στα σωματεία τους. Απευθυνόμαστε, επίσης, στην μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας στον κλάδο του Εμπορίου, που παραμένουν ανοργάνωτοι, είτε από το φόβο που καλλιεργεί η εργοδοσία, είτε ακόμα από το γεγονός πως υπάρχουν συνάδελφοί μας που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει σωματείο, οργανωμένη δράση, ιδιαίτερα σε μεγάλες επιχειρήσεις που δεν υπάρχει σωματείο.

Στις 10 Ιούνη απεργούμε!

Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στις ζωές μας.

Απεργούμε γιατί εμείς ξέρουμε καλά τι σημαίνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Τα μέλη των σωματείων στα οποία ανήκουμε, ξέρουμε από πρώτο χέρι, αυτά που το νέο νομοσχέδιο θα φέρει για τα καλά στις ζωές μας, θα τα κάνει τον κανόνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

  • Δουλεύουμε πλάι πλάι, 4ωροι, 6ωροι, 8ωροι, 3ημεροι, εργολαβικοί, εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, όλοι όμως εξαντλημένοι από τα 2 και 3 πόστα που έχουμε στην ευθύνη μας, οργισμένοι από τα ψίχουλα που παίρνουμε σε μισθούς και διατακτικές, ενώ οι επιχειρήσεις βγάζουν πραγματικά δισεκατομμύρια, οι υπερωρίες έχουν γίνει καθημερινότητα, και τα χρεωστούμενα ρεπό έχουν σακατέψει την υγεία μας. Και από αύριο, θα κληθούμε να δουλεύουμε 2 ώρες επιπλέον την ημέρα χωρίς να τις πληρωθούμε. Και θα περιμένουμε πότε θα πέσει η δουλειά για να πάρουμε ένα ακόμη ρεπό.

  • Μένουμε εγκλωβισμένοι στο κέντρο της πόλης λόγω των σπαστών ωραρίων. Και με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τα σπαστά θα γίνουν κανόνας και για τους 4ωρους, που θα δουλεύουν το τετράωρό τους πρωί, και τις έξτρα ώρες το απόγευμα, για μισθό 300€.

  • Δουλεύουμε Κυριακές, στην αρχή 7, πλέον 32, και από αύριο 52, αφού στο νομοσχέδιο καταργείται η κυριακάτικη αργία σχεδόν σε όλους τους κλάδους.

  • Σε κάθε χώρο δουλειάς, η εργοδοσία καλλιεργεί το φόβο, την υποταγή, το «δούλευε και μη μιλάς», καλλιεργεί το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα στους εργαζόμενους. Το νέο νομοσχέδιο της λύνει τα χέρια να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, βάζοντας πρόσθετα εμπόδια, φακελώνοντας τα σωματεία, κάνοντας τις απεργίες πρακτικά αδύνατες, κάνοντας την ζωντανή συζήτηση στις γενικές μας συνελεύσεις, απλά ηλεκτρονική ψήφο.

  • Οι απολύσεις γίνονται ακόμα πιο εύκολες για τους εργοδότες, αφού πλέον δεν θα έχουν καμιά υποχρέωση να πάρουν πίσω τον εργαζόμενο που απέλυσαν, ανεξάρτητα αν η απόλυση κριθεί παράνομη. Με λίγα λόγια, ένας απεργός, ένας εργαζόμενος που ζήτησε τα δεδουλευμένα του, μια εργαζόμενή που κατήγγειλε τον εργοδότη της για βία και απολύθηκε, μια έγκυος γυναίκα, δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία.

Όλοι εμείς, με μια φωνή, απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο- ταφόπλακα στα δικαιώματά μας! Να μην τολμήσει να μας γυρίσει σε εποχές που ούτε οι παππούδες μας δεν έζησαν.

Παλεύουμε μαζί για

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να σταματήσει το αίσχος με τα χαρτζιλίκια των 300€ σε πολλούς από εμάς. Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος στο εμπόριο με μισθό κάτω από 750€, να αυξηθούν αναλογικά και όλοι οι υπόλοιποι

  • Όλοι να δουλεύουμε 7ωρο- 5ημερο-35ωρο. Να μην υπάρχει εργαζόμενος με ελαστική μορφή απασχόλησης. Να γνωρίζουμε το πρόγραμμα εργασίας μας για όλο το μήνα.

  • Να καταργηθεί κάθε νόμος για δουλειά την Κυριακή. Όλες οι Κυριακές του χρόνου ανήκουν σε εμάς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

  • Όλα τα επιμέρους ειδικότητες και επαγγέλματά μας να χαρακτηριστούν βαρέα και ανθυγιεινά

  • Να έχουμε το δικαίωμα να οργανώνουμε τον αγώνα μας, να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας μέσα στα σωματεία μας, να επιλέγουμε εμείς τις μορφές της πάλης μας.

Αυτά είναι τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες μας, αντιστοιχούν στο ελάχιστο, να μπορούμε να αφιερώνουμε χρόνο στα παιδιά μας, στις οικογένειές μας, στο δικαίωμά μας για ψυχαγωγία, πολιτισμό και αθλητισμό, που με τη σημερινή μας καθημερινότητα φαντάζουν άπιαστα όνειρα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνηθίσουν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα οι νέοι συνάδελφοί μας, μια ζωή με το κεφάλι κάτω, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, χωρίς ξεκούραση.

Εκσυγχρονισμός στη δουλειά σημαίνει εργαζόμενοι χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα, με μισθό που θα γεμίζει το ψυγείο. Σημαίνει οι εργαζόμενοι να έχουν το δικαίωμα να οργανώνονται στα σωματεία τους, να διεκδικούν πραγματικά σύγχρονες συνθήκες εργασίας. Σημαίνει κανένας εργαζόμενος να μην μένει χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα.

Καλούμε κάθε επιχειρησιακό σωματείο του κλάδου να μπει μπροστά για την οργάνωση της απεργίας στο χώρο της κάθε επιχείρησης. Να ενημερώσει συνάδελφο το συνάδελφο για την απεργία, για το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου που έρχεται. Να μπει μπροστά για να οργανώσει την αντίδρασή μας. Να νεκρώσουν τα καταστήματα και οι αποθήκες

Καλούμε κάθε συνάδελφο να παραμερίσει το φόβο, την πίεση της εργοδοσίας, αντιλήψεις ότι «στο δικό μας χώρο δεν θα εφαρμοστούν».

Η μάχη στις 10 Ιούνη είναι μάχη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Είναι στα αλήθεια αγώνας ζωής και θανάτου για εμάς και τα παιδιά μας! Για αυτό και θα παλέψουμε.


Στις 10 Ιούνη απεργούμε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου