ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 


ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, στους συναδέλφους γονείς και τα παιδιά μας που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.


Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τους αγώνες των παιδιών μας που δεν ανέχονται τα δεκάδες κενά και ελλείψεις στα σχολεία τους. Οι αγώνες τους, μαζί με τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς και τις Ενώσεις Γονέων, αποτελούν σήμερα ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι "αρνητές της μάσκας", όπως τους παρουσιάζουν ορισμένοι, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα-αλεξίπτωτο για 6 ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-κλουβιά, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της.


Ταυτόχρονα, καταγγέλουμε την απαράδεκτη παρέμβαση

από την εισαγγελέα ανηλίκων στην Θεσσαλονίκη για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, την ώρα που δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση για τις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες μαθητές στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης. Τονίζουμε ότι κάθε προσπάθεια αυταρχισμού και καταστολής θα βρει απέναντι το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, θα δυναμώσει την πάλη για τα δίκαια αιτήματά μας μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους συναδέλφους γονείς, να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Στηρίζουμε την συγκέντρωση στις 23/09, στις 10:30, στο άγαλμα Βενιζέλου με σύνθημα: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή - μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή».

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές διεκδικούμε:


  • Επισκευή σχολείων - εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.

  • Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών.

  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια καθημερινής λειτουργίας του σχολείου.

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, δωρεάν, με ευθύνη του κράτους.

  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας (Σχολίατρος)  που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων, αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

  • Προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on –line μετάδοση των μαθημάτων.

  • Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων για το σύνολο των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου