ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Εργοδότες και μπράβοι στο Συνέδριο Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Τη μάχη για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), χωρίς την παρέμβαση της εργοδοσίας, αλλά και χωρίς μπράβους από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, δίνουν από το πρωί Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί δεκάδες
αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εκλεγμένοι από σωματεία όλης της χώρας, βρίσκονται στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο, προστατεύοντας παράλληλα και τη διαδικασία από τον εκφυλισμό.
Το «κερασάκι στην τούρτα» του εκφυλισμού έβαλε η παρουσία ένοπλων μπράβων μέσα στο χώρο του Συνεδρίου, που έπαιρναν «οδηγίες» από τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
«Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία», ήταν η απάντηση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, απαιτώντας να αποχωρήσουν  οι ένοπλοι μπράβοι, και οι σεκιουριτάδες. Ανάμεσα στους μπράβους, που οι εργαζόμενοι πέταξαν έξω από το χώρο του ξενοδοχείου, διαπιστώθηκε πως υπήρχε και ένας που έφερε γκλομπ και όπλο.
Μάλιστα οι τραμπούκοι που επιστρατεύτηκαν τόλμησαν να απλώσουν χέρι και να χτυπήσουν τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ. 
Ακραία προσβολή προς τους εργαζόμενους του κλάδου, που τους «βγαίνει το λάδι» στους χώρους δουλειάς για 300 και 400 ευρώ, χαρακτήρισε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας να οργανώσει Συνέδριο με «προστασία», ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Μιλώντας στους εργαζόμενους, κατήγγειλε επίσης τις συναλλαγές που «δίνουν και παίρνουν» ανάμεσα στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Έτσι, με «κεντρική συμφωνία», η ΔΑΚΕ σχεδιάζει να στηρίξει στην Ομοσπονδία τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, για ανταλλάγματα σε πόστα και καρέκλες.
Πάντως να αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργατοπατέρες της Ομοσπονδίας, τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που επιστράτευσαν τους ένοπλους μπράβους εναντίων των εργατών, τόλμησαν την ώρα που οι εργάτες πετούσαν έξω τους μπράβους να διαμαρτυρηθούν, ξεστομίζοντας ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει»...
Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ στην ΟΥΙΕ: «Παρά την προσπάθειά της να γίνει Συνέδριο συνέβησαν τα εξής:
1. Το Ξενοδοχείο "Novotel" έχει γεμίσει με μπράβους, "φουσκωτούς" από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές.
2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων.
3. Οι εργοδότες - συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με τη μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».
Πάντως, πριν από λίγο, στο χώρο του Συνεδρίου, μπήκαν σύνεδροι της ΔΑΣ με μάσκες μαϊμούδων και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «διευθυντής σούπερ μάρκετ» και «διευθύνων σύμβουλος ΑΕ», σατιρίζοντας την ωμή απόπειρα παρέμβασης της εργοδοσίας που έφτασε στο σημείο να κατεβάσει διευθυντές ως εκπροσώπους στο Συνέδριο.
Οι «μαϊμούδες σύνεδροι», έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους εργατοπατέρες της Ομοσπονδίας μέλη της πλειοψηφίας, προκαλώντας το γέλιο, αλλά και την χλεύη των υπόλοιπων συνέδρων.
Παράλληλα, έξω από το ξενοδοχείο, εργαζόμενοι και σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση, απαιτώντας: «Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών». Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρεωτικής.
Μήνυση για την παρουσία και την δράση ένοπλων μπράβων στο συνέδριο κατέθεσε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εκλεγμένων συνέδρων. Οι συνδικαλιστές κατέθεσαν στην αστυνομία όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των μπράβων. Ανέφεραν όλα τα πραγματικά περιστατικά για την δράση των μπράβων και το γεγονός ότι έπαιρναν απευθείας εντολές από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην επίθεση των μπράβων σε βάρος του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΑ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός του για τον οποίο χρειάστηκε η λήψη ιατρικής βοήθειας στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου