-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΜΕ:Ο αγώνας των εργαζομένων της «COSCO» έχει αποτελέσματα

«H οργανωμένη πάλη της διοίκησης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ μαζί με τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, ενάντια στο κινέζικο μονοπώλιο της "COSCO", φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα» τονίζει το ΠΑΜΕ καθώς «με την εγκύκλιο 4151/2018 εντάσσονται οι λιμενεργάτες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και αυτό σηματοδοτεί ότι η εργοδοσία της εταιρίας "Cosco - Dport" επιβάλλεται να διαμορφώσει άμεσα τα μισθολογικά δικαιώματα των λιμενεργατών και τις κοινωνικοασφαλιστικές τους εισφορές».
Το ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Βασικός οργανωτής και ψυχή του αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Απέδειξε ότι ακόμα και κόντρα σε τεράστια μονοπώλια, κυβερνήσεις, ΜΜΕ, δικαστήρια και μηχανισμούς, οι εργαζόμενοι με τη δύναμη της οργάνωσης, με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες μπορούν να τα καταφέρουν.
Αυτή η πρώτη κατάκτηση των εργαζομένων της "COSCO" είναι δύναμη για τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ που θα βελτιώσει συνολικά τη ζωή και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις προβλήτες.
Δείχνει την πραγματική δύναμη των εργαζομένων όταν αποφασίζουν συλλογικά να πάρουν οι ίδιοι τη ζωή τους και το μέλλον τους στα χέρια τους και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.
Δείχνει την πραγματική δύναμη των εργαζομένων που συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους, οργανώνουν την πάλη τους, διεκδικούν και αγωνίζονται κόντρα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση.
Δείχνει την πραγματική δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν δεν αφήνουν να κυριαρχήσει η μοιρολατρία, η απογοήτευση και η αδράνεια.
Αυτή η σημαντική κατάκτηση των εργατών στις προβλήτες του Πειραιά εκθέτει ανεπανόρθωτα δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έχουν πάρει διαζύγιο από την ταξική πάλη και θεωρούν την απεργία "ξεπερασμένη" μορφή. Εκθέτει όλους όσους καλλιεργούν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, μιλώντας για αναποτελεσματικότητα των αγώνων και υποταγή των εργατών στις ορέξεις και τις επιδιώξεις των εργοδοτών. Εκθέτει όλους αυτούς που όταν οι εργαζόμενοι της "COSCO" έδιναν την μάχη της απεργίας, ήταν εξαφανισμένοι, δεν έβγαλαν "κιχ", ούτε καν μισή ανακοίνωση στήριξης.
Η σημαντική κατάκτηση των εργατών της "COSCO" είναι μια σημαντική νίκη των αγωνιστικών δυνάμεων και συνδικάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάθε εργαζόμενου που όλους αυτούς τους μήνες βρέθηκε στο πλάι των εργαζομένων της "COSCO" εκφράζοντας έμπρακτα την ταξική του αλληλεγγύη.
Είναι σημαντική επίσης η πείρα που βγαίνει συνολικά για τους εργαζόμενους από αυτόν τον αγώνα. Πείρα που δείχνει ότι ο αγώνας μπορεί να είναι μακρόχρονος, δύσκολος, να έχει αναποδιές, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν πολύ μακριά.
Ακόμη περισσότερο, που η "COSCO" αξιοποιεί το σύνολο των μηχανισμών που έχουν στα χέρια τους οι εργοδότες για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους. Από το αντεργατικό νομικό πλαίσιο, τους αντιαπεργιακούς νόμους που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα δικαστήρια, κανάλια και εφημερίδες, υπουργεία, ακόμη και ίδρυση "σωματείων" με στόχο τη διάσπαση των εργαζομένων, τη δημιουργία συγχύσεων και εμποδίων ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Όταν όμως οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους με σταθερή, αγωνιστική πυξίδα, όταν οι ίδιοι με τις Γενικές του Συνελεύσεις συζητούν, προτείνουν, ψηφίζουν, αποφασίζουν και υλοποιούν, τότε σφυρηλατούν μια ενότητα και αποφασιστικότητα που δεν μπορούν να σπάσουν τα τσιράκια των εργοδοτών.
Με την θετική αυτή εξέλιξη για τους εργαζόμενους της "COSCO" δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για κλιμάκωση, για ενδυνάμωση του αγώνα με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και σε άλλους κλάδους αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.
Οι εργαζόμενοι να χτίσουν πάνω σε αυτή την πρώτη κατάκτηση, την συνέχιση του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Με δύναμη από αυτή τη θετική εξέλιξη για τους λιμενεργάτες, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Νοέμβρη, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να εφαρμοστεί η σχετική εγκύκλιος για την ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ.
Με μια φωνή στο λιμάνι να ακουστεί: Το δίκιο με αγώνες κατακτιέται. Τώρα υπογραφή ΣΣΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου