ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Η οργάνωση της απεργίας στις 8 Νοέμβρη στο επίκεντρο της σύσκεψης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πλατιά σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.  
Ο στόχος που τέθηκε είναι η απεργία αυτή να αποτελέσει απαρχή της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες». Όπως σημειώθηκε, για να γίνει αυτό χρειάζεται η υπόθεση της οργάνωσης και της επιτυχίας της απεργίας να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου και συνδικαλιστή, αλλά και κάθε εργαζόμενου.
Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι ήδη οι ταξικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε σχεδιασμό κατά κλάδο και τις επόμενες μέρες προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα. 
Εισηγητικά ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε όλα τα σωματεία, όλους τους αγωνιστές να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι των ιμπεριαλιστών. 
Να βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στα καθήκοντα που θα τεθούν ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΘ για να μπει φραγμός στην προσπάθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού να στήσει μια σάπια διαδικασία παραγωγής συσχετισμών στα χέρια της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στο εργατικό κίνημα.

Η εισήγηση του Λεωνίδα Στολτίδη

«Η σημερινή σύσκεψη γίνεται για να συζητήσουμε πως οργανώσουμε την πάλη των συνδικάτων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με κεντρικό σύνθημα προστά οι δικές μας ανάγκες".
Τον Σεπτέμβρη οργανώσαμε με άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας την μεγάλη διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Ήδη από τότε αρκετές εξελίξεις επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες και τις θέσεις που είχαμε εκφράσει.
Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Π. Καμένου από τι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί τον πιο πιστό εταίρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκαν όλα αυτά που είχαν καταγγελθεί για δημιουργία νέων βάσεων θανάτου στη χώρα μας.
Οι όποιες αψιμαχίες εκδηλώνονται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για το αν ήταν ή όχι γνώστης των δηλώσεων Καμένου ο πρωθυπουργός είναι στάχτη στα μάτια.
Η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έχουμε μήνες που σουλατσάρει στην πόλη μας και στην Βόρειο Ελλάδα ο πρέσβης επιθεωρώντας όλους τους χώρους που θέλουν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές δυνάμεις.
Όλα τα σωματεία, όλοι οι αγωνιστές πρέπει να έχουμε ετοιμότητα και επιφυλακή για κάθε αρνητική εξέλιξη:
Να διατρανώσουμε ότι οι βάσεις που φτιάxνονται είναι του θανάτου, εντάσσονται στα σχέδια των δικών τους ανταγωνισμών και πολεμικών αντιπαραθέσεων.
Ότι δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι των ιμπεριαλιστών.
Χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας, κ.λπ. για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς. Για τη μη αλλαγή των συνόρων και το σεβασμό των συνθηκών που τα ορίζουν. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ. Να πάψει η ελληνική κυβέρνηση να πληρώνει τα 4 δισ. ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ και να πάνε αυτά στη δημόσια Υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στη δημόσια Παιδεία.
Συνάδελφοι - Συναγωνιστές
Ήδη αρκετά σωματεία έχουν συζητήσει την οργάνωσης της απεργίας στις 8 Νοέμβρη.
Θέλουμε αυτή η απεργία να αποτελέσει απαρχή της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης μέσα από τις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και γι' αυτό πρέπει να πετύχει και για να γίνει αυτό χρειάζεται να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου και συνδικαλιστή, αλλά και κάθε εργαζόμενου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να καλλιεργήσει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα νέες αυταπάτες, ότι με το τέλος του χρηματοδοτικού προγράμματος από την ΕΕ και το ΔΝΤ τέλειωσαν τα μνημόνια, οπότε θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των εργαζομένων. Αυτό βέβαια, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αφού αυτές οι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στα χρόνια των μνημονίων θα συνεχιστούν και χωρίς αυτά γιατί αποτελούν αναγκαιότητα για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, για να επανέλθει σε αυξημένα επίπεδα η κερδοφορία, η ανταγωνιστικότητά της και η μακροημέρευση του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης.
Τα ψίχουλα σε βάθος τετραετίας που εξήγγειλαν και από την ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, εφόσον κι αυτά δωθούν, θα εκμηδενισθούν από την μείωση του αφορολόγητου και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τη μεγάλη χασούρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από την άγρια φοροληστεία που μας επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα κόμματα δεν προτίθενται να καταργήσουν κανέναν από τους 700 μνημονιακούς νόμους, ενώ είναι δεσμευμένοι για νέα αντεργατικά μέτρα τουλάχιστον έως το 2060. Τα λαϊκά σπίτια κινδυνεύουν από τις τράπεζες (με 30.000 πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος τους έτους και συνολικά 130.000 πλειστηριασμούς στα επόμενα χρόνια), πολλά φτωχά λαϊκά σπίτια είναι χωρίς ρεύμα και 500.000 απειλητικά "ραβασάκια" έχουν σταλεί από τη ΔΕΗ σε νοικοκυριά που τους ζητούν το 30% του χρέους για να μπουν σε ρύθμιση.
Και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση δείχνει καθαρά ότι όπως και στην κρίση, έτσι και στην ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να πληρώνουν εξαντλητικούς έμμεσους και άμεσους φόρους, ΕΝΦΙΑ με διατήρηση των κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών, με διαιώνιση των ελλείψεων σε σχολεία, νοσοκομεία, δήμους κ.λπ., για να βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα και να διασφαλίζονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Το κυβερνητικό κόλπο να καταθέσει δύο εκδοχές του προσχεδίου -ένα με και ένα χωρίς τις επιπρόσθετες περικοπές των συντάξεων- είναι για γέλια. Πρώτα-πρώτα αποδεικνύει τη διαιώνιση της σκληρής εποπτείας στη "μεταμνημονιακή" περίοδο. Ελάχιστη σημασία έχει το από ποια τσέπη του λαού θα έρθουν οι νέες περικοπές. Ακόμη και στην εκδοχή της μη μείωσης των συντάξεων, η εξισορρόπηση θα προέλθει από την περικοπή κάποιων παροχών που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου με επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας του. Σε κάθε εκδοχή ο λαός βγαίνει εξίσου χαμένος για να διασφαλιστούν η δημοσιονομική πειθαρχία και τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η επεκτασιμότητα ΣΣΕ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφορά μικρό ποσοστό εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους, με δεδομένο ότι έχουν δημιουργήσει πανσπερμία εργασιακών σχέσεων που αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος των εργαζομένων, ενώ σε γενικότερο επίπεδο, εφόσον δίνεται η δυνατότητα του βέτο στους εργοδότες για την μη προσκόμιση του μητρώου μελών τους, δεν εξασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα, ενώ σε πολλούς κλάδους δεν υπάρχει σήμερα κλαδική ΣΕΕ και οι εργοδότες αρνούνται την υπογραφή της. Στην πράξη τους δίνει τη δυνατότητα να στήνουν Ενώσεις Προσώπων για να μειώνουν τους μισθούς. Σήμερα το 52% των νέων εργαζόμενων εργάζεται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αμείβεται με 378 ευρώ μεικτά. Αυτή η πλειοψηφία εργολαβικών, ενοικιαζόμενων, μόλις το 10% καλύπτεται από ΣΣΕ. ΣΣΕ χωρίς την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, με χαμηλούς μισθούς δεν λύνουν ουσιαστικά κανένα πρόβλημα. Οποιαδήποτε επιμέρους νομοθετική ρύθμιση δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος για τους εργατοϋπάλληλους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι δεσμευμένοι με τα μνημόνια που ψήφισαν και απέναντι στο κεφάλαιο να μονιμοποιήσουν το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν τα χρόνια των μνημονίων γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντά του.
Τα ψέματα αποκαλύπτονται ένα πίσω από το άλλο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κορόιδευε χρόνια τώρα ότι θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, ενώ διατηρεί σε εφαρμογή την άθλια ΠΥΣ 6/2012 που μείωσε τον κατώτερο μισθό από τα 751 στα 586 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και από 751 σε 511 ευρώ στους κάτω των 25 ετών, επιχειρεί να μας κοροϊδέψει εκ' νέου, ότι άρχισε τη διαδικασία επαναφοράς του κατώτερου μισθού. Μέγα ψέμα. Αυτό που έκανε είναι να ψηφίσει πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και την Ένωση Κεντρώων τροπολογία με την οποία δεν επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, αλλά βάζει σε εφαρμογή από τώρα, αντί για τον Γενάρη του 2019 που προβλέπονταν, τον άθλιο νόμο Βρούτση 4172/13 της κυβέρνησης ΝΔ, που καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει ότι ο κατώτερος μισθός θα διαμορφώνεται πλέον με απόφαση του υπουργού Εργασίας και θα είναι ουσιαστικά αυτός που θα υποδεικνύουν οι εργοδότες, η ΕΕ, το ΔΝΤ για να διασφαλισθεί η κερδοφορία των εργοδοτών. Και για να γίνει πιστευτή διαρρέει ότι θα αποφασίσει να δοθεί μια αύξηση 25 ευρώ περίπου το μήνα, την ίδια ώρα που η μείωση του αφορολόγητου θα αρπάξει τα διπλά από την αύξηση αυτή από τον εργαζόμενο. Θυμίζουμε ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει αυτό το νόμο.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, απέρριψαν για ακόμα μια φορά την πρόταση νόμου που απαιτούμε τα 530 συνδικάτα, ανάμεσά τους και αρκετά από την περιοχή μας, την οποία κατέθεσε το ΚΚΕ, με την οποία προβλέπεται κατάργηση της πράξης υπουργικού συμβουλίου 6/2012 που μειώνει τον κατώτερο μισθό κατά 22% και 32% αντίστοιχα τους νέους, άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του άρθρου 103 του νόμου Βρούτση 4172/13 και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων όπως ίσχυε πριν το 2010.
Η ανάπτυξή τους δεν είναι για τους εργαζόμενους, αλλά για το μεγάλο κεφάλαιο, αυτό μας δείχνουν και οι κλάδοι που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε ανάπτυξη (Τρόφιμα, Φάρμακο, Τουρισμός, Τηλεπικοινωνίες, ιδιωτική Υγεία).
Ούτε πρόκειται οι εργαζόμενοι να έχουμε κανένα όφελος από την αυξανόμενη εμπλοκή της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, που αφορούν την μοιρασιά των ενεργειακών πηγών, των δρόμων περάσματός τους, των αγορών. Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου μας εμπλέκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο και διάφορα άλλα μέρη, στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δίνοντας όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζονται για την επέμβαση στη Συρία, υπογράφοντας την Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε μια τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση όπως ανέφερα και παραπάνω.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά αναμονή, καμιά ανοχή, "καμία συνθηκολόγηση" με τα ψίχουλα, με τους μισθούς των 300 ευρώ, με την κακοπληρωμένη μισοδουλειά, με την ανεργία. Οι θυσίες της υποταγής είναι μεγαλύτερες και χωρίς λήξη. Η πείρα της περιόδου της κρίσης αυτό δείχνει. Μόνο η εργατική πάλη με την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες πολιτικές και το καπιταλιστικό σύστημα. Εμείς προτάσσουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι του κεφαλαίου. Υιοθετούμε το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ γιατί αυτό ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και με βάση αυτό διεκδικούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών μας, αλλά και γενικότερα, τα οποία πρέπει να εμπλουτίζει κάθε σωματείο με τα δικά του κλαδικά και ειδικά αιτήματα σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Διεκδικούμε:
1. Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
2. Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
3. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Άμεση επαναφορά και υποχρεωτικότητα όλων των ΣΣΕ, σε όλες τις επιχειρήσεις, για όλους τους εργαζόμενους. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
4. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας. Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο - 35ωρο - 5θήμερο. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Ασφάλεια στη δουλειά, προστασία της μητρότητας.
5. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα, σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
6. Απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την κύρια κατοικία. Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
7. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι σε νέα μείωση του αφορολόγητου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
8. Κάλυψη των απωλειών στις συντάξεις. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ. Τα όρια συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 60 έτη στους άνδρες και τα 55 στις γυναίκες, τα 55 και τα 50 στα ΒΑΕ.
9. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία.
10. Υποδομές & μέτρα προστασίας του λαού με αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα. Δημόσιες δωρεάν υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δημόσιες δωρεάν κατασκηνώσεις για τις εργατικές οικογένειες.
11. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Με αυτό το πλαίσιο πάλης, Ομοσπονδίες και κλαδικά Σωματεία αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας για την Πέμπτη 8 Νοέμβρη και συγκέντρωση στις 10.00 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και ταυτόχρονα καλέσαμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τοπικά να πάρουν τέτοια απόφαση και να την οργανώσουμε αποφασιστικά. Ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες άλλα ΕΚ, Ομοσπονδίες, Σωματεία σε όλη τη χώρα. Για μας η απεργία «δεν έφαγε τα ψωμιά της», όπως ισχυρίζονται εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσα θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ και κάθε κυβέρνηση.
Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όχι μόνο δεν ασχολούνται με την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, αλλά έχουν ξεσαλώσει να οργανώνουν νοθείες στις εκλογές και τα συνέδρια μιας σειράς ΕΚ και Ομοσπονδιών, ακόμα και με την παρουσία της αστυνομίας, όπως στο ΕΚ Κατερίνης, για να ελέγχουν την ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να είναι ήσυχοι εργοδότες και κυβέρνηση.
Ως μνημείο εργατοπατερισμού και σύμπλευσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με την πολιτική της κυβέρνησης και του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού του μεγάλου κεφαλαίου, καταγράφηκε η συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα.
Στη συνεδρίαση ήρθαν όλοι με μοιρασμένους ρόλους, αλλά σε ενιαίο μέτωπο απέναντι στο ΠΑΜΕ.
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με μια φωνή, υποστήριξαν ότι "πρέπει να περιμένουμε, να δούμε που θα πάνε τα πράγματα, να δούμε τον προϋπολογισμό, να γίνουν συναντήσεις με φορείς και μετά να αποφασίσουμε τις δράσεις". Θυμήθηκαν να επαναφέρουν την περιβόητη "κοινωνική συμμαχία" τους, για να επαναλάβουν "κάτι μαζικό", όπως η συγκέντρωση των 92 ατόμων στην Αθήνα και των 40 στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μάη!
Γι' αυτό θέλουν για άλλη μια φορά την "αποκέντρωση" του συνεδρίου της ΓΣΕΕ τον ερχόμενο Μάη, για να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, διοργανώνοντάς το σε τουριστικό θέρετρο στην Καλαμάτα. Επιδιώκουν τον αποκλεισμό ζωντανών δυνάμεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα, όπως το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Λαμίας κ.ά.
Αυτό τους ενοχλεί, αυτό αποτελεί κίνδυνο για το βρώμικο και εκφυλιστικό συσχετισμό που έχουν επιβάλει στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, γι' αυτό εξαπολύουν μύδρους λάσπης και απειλών ενάντια στο ΠΑΜΕ, εγκαλώντας το "στην τάξη" και στη "νομιμότητα" ζητώντας μάλιστα τη συνδρομή της "δημοκρατικής πολιτείας" για το σκοπό αυτό.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν προς κάθε κατεύθυνση στην ΕΕ της ΓΣΕΕ ότι χωρίς την παρουσία αυτών των οργανώσεων, αλλά και με την παρουσία άλλων νόθων δεν χωράει να ξεκινήσει συζήτηση για το συνέδριο.
Η στάση της ΑΔΕΔΥ από την άλλη, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί πλέον κανείς να τη χαρακτηρίσει. Προκήρυξε απεργία στις 14 Νοέμβρη ως λαγός αποπροσανατολισμού στην λογική που έχουν βάλει από πιο παλιά ότι δε θα σέρνονται από το ΠΑΜΕ, αλλά και σαν προσπάθεια να σπάσει το ενιαίο ιδιωτικών - δημοσίων.
Προχωράμε επίσης στην τελική ευθεία για το συνέδριο του ΕΚΘ στις 8, 9 και 11 Νοέμβρη. Είναι μια διπλή, πολύπλοκη μάχη που θα δοθεί ενιαία με τη απεργία από τις δυνάμεις μας. Και εδώ οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ κάνουν σε απόλυτη συνεργασία τα πάντα να μη θιγούν οι συσχετισμοί που προέκυψαν και από το προηγούμενο συνέδριο. Με πολλά νόθα σωματεία, με δεκάδες σωματεία κυριολεκτικά σφραγίδες, με σωματεία που διατηρούν υπόσταση με χουντικούς ακόμη νόμους που βγάζουν αντιπροσώπους με 12 μόνο ψηφίσαντες, με σωματεία κουβάδες που έγραψαν την 3ετια χιλιάδες εργαζόμενους για την κάρτα του ΟΑΣΘ, αποσπώντας τους εργαζόμενους από τα κλαδικά τους σωματεία, με σωματεία που με αλήτικο στην κυριολεξία τρόπο απέρριψαν τη συμμετοχή του ταξικού ψηφοδελτίου (ΕΥΑΘ - ΜΕΤΑ), με 1500 από τον έως τώρα έλεγχο διπλοψηφίες που αποκαλύπτουν κοινά μητρώα ανά παράταξη σε ολόκληρους κλάδους.
Δώσαμε μάχη απέναντι σε πρωτοδικείο και δικηγορικό σύλλογο που δημιούργησαν ανάχωμα στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε τις αρχαιρεσίες. Όπου το καταφέραμε συντρίψαμε σε μεγάλο βαθμό τα ποδάρια της νοθείας.
Τους κάναμε σαφές ότι και στη Θεσσαλονίκη θα κάνουμε τα πάντα να είναι ένα συνέδριο στο πλευρό των εργαζομένων για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ένα συνέδριο που όπως και στις άλλες πόλεις δεν θα γίνει ανεκτή η νοθεία από μια σάπια διαδικασία παραγωγής συσχετισμών στα χέρια της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στο εργατικό κίνημα.
Θα βγει τις επόμενες μέρες η διακήρυξη με στόχο να ενημερώσει την εργατική τάξη της πόλης, όλους τους αντιπροσώπους για τις βρωμιές τους, για το πώς χρησιμοποιείται η ψήφος και η οικονομική εισφορά του κάθε εργαζόμενου από μια κλίκα που τους έχει καθίσει στο σβέρκο.
Οι δυνάμεις μας να είναι όλες σε επιφυλακή μπροστά στα καθήκοντα που θα τεθούν και για εκείνες τις μέρες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου