ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και χαμηλοί μισθοί για να αυξήσει τα κέρδη του το κεφάλαιο




Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στα ΑΒ Βασιλόπουλος,

η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για το ‘’τέλος των μνημονίων’’ , όπως το αποκαλεί, ότι τώρα θα επιστρέψουμε στην ‘’κανονικότητα’’, ότι πιάσανε τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού και ήρθε η ώρα για να ζήσουμε καλύτερες μέρες…
Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, καθώς και οι 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ. Τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε μέχρι το 2060!  Και όλα αυτά για την «ανάπτυξη», όπως  μας λένε.

Να σκεφτούμε λοιπόν, τι κέρδισαν οι εμποροϋπάλληλοι την περίοδο της ανάπτυξης των εταιριών που δουλεύουν:

Στον Αρβανιτίδη (νυν Καρυπίδη) οι συνάδελφοι μείνανε άνεργοι και απλήρωτοι για 2 χρόνια. Στον Μασούτη η τρομοκρατία και οι απλήρωτες ώρες είναι σύνηθες φαινόμενο, ενώ οι νέες προσλήψεις είναι 4ωροι με 300 ευρώ. Στον Σκλαβενίτη πήραν ως παράσημο οι συνάδελφοι την καινούργια τους σύμβαση που ουσιαστικά παύει να είναι κατοχυρωμένο ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους. Στα LIDL οι απλήρωτες ώρες και η πίεση είναι καθημερινό φαινόμενο, απόρροια του ελάχιστου προσωπικού.

Όσον αφορά τα ΑΒ, οι 4άωροι παραμένουν 4άωροι, η πίεση και η τρομοκρατία για να βγεί η δουλειά συνεχώς αυξάνεται, η απλήρωτη εργασία έχει γίνει μάστιγα. Μέσα στην κρίση είναι που τα ΑΒ ανοίξανε πάνω από 200 καταστήματα και τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια, εξακολουθούμε και αμειβόμαστε με το αστρονομικό ποσό των 300-400 ευρώ!!! 
Αποκορύφωμα βέβαια της ανάπτυξης της εταιρίας, ήταν ο θάνατος του συναδέλφου μας στην Πάτρα, για τον οποίο την βασική ευθύνη την έχει ο ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως και για τα συχνά εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν, ακόμη και στη Θεσσαλονίκη.

Συνάδελφε-ισσα,  πλέον γνωρίζεις καλά για ποιον ευαγγελίζεται η κυβέρνηση την έξοδο απ τα μνημόνια, την κανονικότητα, την ανάπτυξη. Είναι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σαν αυτόν που δουλεύεις, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ανταγωνιστικότητά τους.
Γι αυτό θέλουν τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και χαμηλούς μισθούς, σαν αυτόν που παίρνεις, συνολικά να χειροτερεύει η δική σου ζωή και οι παροχές σε πρόνοια, υγεία, παιδεία.
Δεν θα διστάσουν να δολοφονήσουν ανθρώπους στο βωμό του κέρδους, όπως έγινε στο Μάτι με τις πυρκαγιές, ή στην Πάτρα όπως έγινε με τον συνάδελφό μας.
Ήρθε η στιγμή να βάλουμε τις δικιές μας ανάγκες μπροστά, έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε, δεν χωράει άλλη αναβολή, άλλες αυταπάτες. Οι λόγοι να αντισταθούμε πολλοί, ο δρόμος ένας.

Να δυναμώσουμε το σωματείο μας, με συμμετοχή και δράση μέσα από αυτό. Να παλέψουμε για:

 – Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
– Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
– Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
– Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
–Να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, για να μην έχουμε άλλους εργάτες νεκρούς.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 6:00 Μ.Μ. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου