-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Αναβάθμιση...

Οι ανυπολόγιστες ζημιές σε ανθρώπινα θύματα και περιουσίες με αμέτρητους άστεγους και κατεστραμμένες υποδομές στην Αττική, προστιθέμενες στα θύματα των πλημμυρών της πριν από 8 μήνες, φέρνουν στην επιφάνεια την ουσία της πολυσυζητημένης, από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, αναβάθμισης της χώρας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και τη «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται.
Η αναβάθμιση αυτή έχει να κάνει μόνο με το
ρόλο της στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, για τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης, αφού φιγουράρει στη 2η θέση, στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και με το 2,32% του ΑΕΠ της να ξοδεύεται εκεί!
Πού να περισσέψουν χρήματα για αντιπυρική προστασία, για τη χρηματοδότηση υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, για την αναβάθμιση των μέσων και του προσωπικού, με το κριτήριο της ασφάλειας και της υγείας του λαού;
Πού να περισσέψουν χρήματα για υποδομές, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, όπου θα ακολουθούνται διαδικασίες ασφάλειας, θα υπάρχει ουσιαστικός κρατικός έλεγχος του συνόλου των διαδικασιών που απαιτούνται για την πρόληψη;
Τα έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης διαχρονικά δεν υλοποιούνται, ούτε πρόκειται να υλοποιηθούν, γιατί για τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος αποτελούν κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών γίνονται κυριολεκτικά θυσία στο βωμό της ανάπτυξης των επιχειρηματικών κερδών.
Τα Αναπτυξιακά Συνέδρια της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής αποδείχτηκαν κούφια λόγια, όπως και τα κροκοδείλια δάκρυα και οι γνωστές ανεκπλήρωτες πάντα εξαγγελίες των υπευθύνων μετά τις καταστροφές.
Το ΚΚΕ έγκαιρα, με κεντρική εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 10 Μάη 2018, είχε προειδοποιήσει για τα μεγάλα κενά που εντοπίζονταν κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να συμβάλει με ουσιαστικές προτάσεις στα ζητήματα της πρόληψης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Καταγράφτηκε σε αυτή την εκδήλωση το προαναγγελθέν έγκλημα. Δεν κουνήθηκε όμως φύλο για να λυθεί ούτε ένα ουσιαστικό ζήτημα. Τα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η λαϊκή περιουσία και η ανθρώπινη ζωή, παραμένουν απροστάτευτα.
Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι προδιαγεγραμμένη εξέλιξη ότι μετά από τέτοια φαινόμενα θα μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου.
Και αυτό γιατί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν περισσεύουν χρήματα από τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και την υλοποίηση των ευρωενωσιακών υποχρεώσεων, που αποτελούν θηλιά στο λαιμό του λαού μας και στην προμνημονιακή και στη μεταμνημονιακή εποχή.
Έτσι, τα λαϊκά στρώματα της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας βρίσκονται στο έλεος φυσικών ή μη φυσικών καταστροφών. Όταν βρέχει πνίγονται, με τη ζέστη καίγονται, με ένα σεισμό πλακώνονται από τα σπίτια τους ή τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν.
Βέβαια, τούτες τις ώρες, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει άμεση βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ' όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους. Και η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική, χωρίς διαγγέλματα και δηλώσεις για «ασύμετρους κινδύνους», υποσχέσεις και άλλα γνωστά αστικά κόλπα για να κρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης.
Το ΠΑΜΕ άμεσα κάλεσε για την οργάνωση της αλληλεγγύης σε όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Για την οργάνωση της άμεσης βοήθειας όσων έχουν ανάγκη, με τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας και την οργάνωση της εθελοντικής δουλειάς.
Παράλληλα να πρωτοστατήσουν για την οργάνωση της πάλης, διεκδικώντας έργα και υποδομές που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.
Ταυτόχρονα, η οργή, η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν προβληματισμός για την πολιτική που θυσιάζει την προστασία, τη ζωή και των περιουσιών του λαού, στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους. Ο καπιταλισμός δεν νοιάζεται για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, παρά μόνο για το κέρδος που βγάζει από τον ιδρώτα του.

Της Κάλι Καρά - 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου