ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας». Το σύνθημα αυτό διαδηλώνουν εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που παίρνουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα δίνουν το «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, με τα πανό, τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις τους.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ξεχωριστή είναι η παρουσία εργαζομένων από χώρους δουλειάς που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, όπως οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον «Αρβανιτίδη», οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Δράμας, που δίνουν αγώνα ενάντια στις απολύσεις υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά.
Μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα διαδήλωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας την αναπλήρωση όλων των απωλειών στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους. Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες που αντιδρούν στον αφανισμό τους και παλεύουν για «ζωή με αξιοπρέπεια», όπως έγραφε στο πανό του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά. «Σε θέση μάχης μαζί με το λαό», δήλωσαν και οι φοιτητές και σπουδαστές που διαδήλωσαν με τα πανό των Συλλόγων τους. Τη δική τους παρουσία στην κινητοποίηση είχαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Νωρίτερα στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. «Κάθε χρόνο τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλειάς είναι όλο και χειρότερα», είπε και περιέγραψε τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο εργοστάσιο της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη.
Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, η Ράνια Καπετανγιώργη τόνισε: «Ανάκαμψη, οικονομική κανονικότητα, ανάπτυξη, επενδύσεις, έξοδος στις αγορές είναι λέξεις που έχουν νόημα μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Όσο πιο βαρύγδουπες λέξεις, τόσο πιο αβάσταχτα μέτρα παίρνονται εις βάρος του λαού».
Αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των αγροτών και κτηνοτρόφων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας. Συνοψίζοντας τα μέτρα που στραγγαλίζουν τους φτωχούς αγρότες, υπογράμμισε πως ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει το αγροτικό κίνημα είναι αυτός του συντονισμού και κοινού βηματισμού με το εργατικό κίνημα, της κοινής πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου