ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΔΕΘ: ΣΥΣΚΕΨΗ Π.Α.ΜΕ

Πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τις προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, ενόψει της ΔΕΘ.
Η σύσκεψη διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και σε αυτήν συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα ώστε να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.
Στόχος, η συγκέντρωση στις 9 Σεπτέμβρη να αποτελέσει έναν μαζικό και δυναμικό σταθμό στην προσπάθεια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την άνοδο των αγώνων. Για να δυναμώσει, να ενισχυθεί με νέες δυνάμεις η πάλη για αναπλήρωση των απωλειών των εργαζομένων, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Καθορίστηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν στην πορεία προς το συλλαλητήριο. Μεταξύ άλλων:
- Για τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, ώστε να μη μείνουν ατιμώρητα τα εργοδοτικά εγκλήματα.
- Για την κοινή δράση Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για τον ΟΑΣΘ.
- Πικετοφορίες στη Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, στις 1 και 2 Σεπτέμβρη.
Τέλος, σημειώθηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις θα πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για τις εξελίξεις (ιδιωτικοποιήσεις κ.τ.λ.) σε Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και ΕΛΒΟ.

Νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης

Εισηγητικά, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όπως ήταν συμφωνημένο, ετοιμάζεται και το επόμενο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης από κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία. Όλοι, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, κυβέρνηση, αστικά κόμματα, παίρνουν θέσεις μάχης, πρωτίστως σε ιδεολογικό επίπεδο, για να καθηλώσουν εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους στην απραξία, να τους καταστήσουν ανήμπορους να αντιδράσουν, ακόμη αν γίνεται να νιώσουν και συμμέτοχοι στα όσα ακολουθούν. Η πορεία προς την 3η "αξιολόγηση" ξεκίνησε με τα περίφημα προαπαιτούμενα, με αυτό που ξεχωρίζει να είναι η νομοθέτηση νέων εμποδίων στο δικαίωμα στην απεργία και συνολικά στην οργάνωση των εργαζομένων και την ανάπτυξη των αγώνων, με αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με το φακέλωμα με ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων, με τη δημιουργία "νέου κώδικα εργατικού δικαίου" σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και με κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και συνέχιση της ολομέτωπης επίθεσης για την ένταση της άγριας εκμετάλλευσης στους τόπους εργασίας».
Όπως υπογράμμισε, σε αυτό το πλαίσιο, της προετοιμασίας εδάφους για το νέο γύρο της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, «δεν είναι τυχαίος ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός που σηκώθηκε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία. Ο αντικομμουνισμός αφορά όλους τους εργαζόμενους γιατί η λαϊκή πείρα δείχνει ότι είναι το σήμα ολομέτωπης επίθεσης των καπιταλιστών και των ανθρώπων τους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Η ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, πάει χέρι χέρι με την επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, με την ένταση της εκμετάλλευσης, με την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες (...) Είναι καθήκον για τις ταξικές δυνάμεις με κάθε τρόπο αυτά να γίνουν κτήμα όλο και περισσότερου εργαζόμενου κόσμου, με τα πιο δυνατά επιχειρήματα από την πείρα, τη γνώση και τη δράση, για να μην περάσουν η παραπλάνηση και η απογοήτευση».

Το συλλαλητήριο να γίνει σταθμός

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ και στη δουλειά που πρέπει να γίνει για την επιτυχία του, ο Λ. Στολτίδης τόνισε:
«Οργανώνουμε από σήμερα χωρίς χάσιμο χρόνου την επιτυχία της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Καλούμε να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η σπουδάζουσα νεολαία, όλος ο λαός. Η συγκέντρωση στις 9 Σεπτέμβρη να είναι πρώτος σταθμός, μαζικός, μαχητικός, δυναμικός του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και εναρκτήριο λάκτισμα για την άνοδο των αγώνων, των διεκδικήσεων στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματός μας. Αυτό είναι το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης. Δεν πάμε για ένα καθιερωμένο συλλαλητήριο, μία από τα ίδια. Σας καλούμε να αποφασίσουμε και να το κάνουμε πράξη, να οργώσουμε τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, να μη μείνει σωματείο που δεν θα συνεδριάσει, δεν θα βάλει σε κίνηση εργαζόμενους, δεν θα συζητήσει σε χώρους δουλειάς, δεν θα βγάλει ανακοινώσεις, τα προπαγανδιστικά του υλικά. Απλώνουμε το χέρι και σε συνδικάτα και συνδικαλιστές που δεν έχουν πάρει απόφαση συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ. Εδώ είναι ο δρόμος της πάλης και της ελπίδας. Κάντε στην άκρη ξεπουλημένες ηγεσίες και ελάτε να οργανώσουμε τον αγώνα με αρχή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ».
Σχολιάζοντας τα απατηλά «αφηγήματα», με τα οποία η κυβέρνηση συνοδεύει το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζει, σημείωσε: «Η κυβέρνηση έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να πουλήσει το παραμύθι της ανάπτυξης που έρχεται, του τέλους των μνημονίων, να στήσει μια νέα παγίδα της λαϊκής δυσαρέσκειας και εγκλωβισμού του λαού, να παρουσιάσει τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων ως εθνικούς στόχους και κοινό συμφέρον εργοδοτών, εργαζομένων και ανέργων. Και όλα αυτά για να κρυφτεί καλά το "αιώνιο μυστικό" του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, ότι ο πλούτος που παράγεται είναι απίστευτος, ότι έχει μαζευτεί σε πολύ λίγα χέρια και για να τον αυξήσουν καύσιμη ύλη είναι οι μισθοί μας, τα δικαιώματά μας, οι συντάξεις των γερόντων που τις πλήρωσαν με αίμα, οι κοινωνικές παροχές, η άγρια εκμετάλλευση και καταλήστευση του δημόσιου πλούτου».
«Αυτό το μέλλον, της πείνας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της εξόντωσης στην εργασία για όσους θα δουλεύουν, το ονομάζουν "δίκαιη ανάπτυξη"», υπογράμμισε,  αναφέροντας μια σειρά από χαρακτηριστικά παραδείγματα χώρων δουλειάς από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας που επιβεβαιώνουν αυτήν την πραγματικότητα. Μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στους εκατοντάδες εργαζόμενους στον «Καρυπίδη», που παραμένουν για 15 μήνες απλήρωτοι, στους εργαζόμενους στις κλινικές του ομίλου EUROMEDICA, που είναι 7 μήνες απλήρωτοι, στους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ και στη Βιομηχανία Ζάχαρης με την ανασφάλεια που βιώνουν ενόψει κλεισίματος ή ιδιωτικοποίησης, στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ και σε δημόσιες υπηρεσίες, από τους οποίους αφαιρούνται δικαιώματα, την ώρα που ο λαός πληρώνει όλο και πιο ακριβά για όλο και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες.
Προκειμένου να υπάρξει δυνατή εργατική - λαϊκή απάντηση απέναντι σε αυτήν στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του, απέναντι στον διαλυτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, υπογράμμισε την ανάγκη για «οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές. Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Αλλάζουμε αποφασιστικά την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Π.Α.ΜΕ:ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Δ.Ε.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου