ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)


Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας!
Στις 16 Ιούλη παίρνουμε όλες και όλοι μέρος στην απεργία και δίνουμε αγωνιστική απάντηση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην Κυριακάτικη αργία.
Δε θ’ αφήσουμε να τσακίζουν τις ζωές μας η κυβέρνηση, το κουαρτέτο και οι μεγαλέμποροι.
Απευθυνόμαστε σε σένα εμποροϋπάλληλε,
Που δίνεις τη δική σου καθημερινή μάχη στα σούπερ μάρκετ, στους εμπορικούς κολοσσούς που αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους, ενώ εσύ επιβιώνεις με μισθούς πείνας.
Απευθυνόμαστε σε σένα αυτοαπασχολούμενη,
Που στενάζεις από τα ατελείωτα χρέη και βλέπεις τα μεγαθήρια να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό σου.
Απευθυνόμαστε σε σένα
που αγωνιάς πώς θα τα καταφέρεις με τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων γονιών με τα ωράρια λάστιχο, με το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας!
Αυτές ανήκουν σε μας, τους ανθρώπους του μόχθου, για να ξεκουραζόμαστε και να αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, για να τις αφιερώνουμε στην οικογένεια και τους φίλους μας, στα ενδιαφέροντά μας, στην κοινωνική μας ζωή και δράση.
Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες και δεν θα την χαρίσουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αντίθετα παλεύουμε ενάντια στους νόμους και τις κυβερνήσεις που επιβουλεύονται την πλήρη κατάργησή της.
Ο νέος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταργεί την κυριακάτικη αργία στο δήμο της Αθήνας, στον Πειραιά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο Αεροδρόμιο της Αθήνας από το Μάιο ως τον Οκτώβρη. Ο νόμος αυτός ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για νέες ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους να ανοίγουν όποιες και όσες Κυριακές θέλουν ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε τουριστικές ή μη περιοχές. Σε λίγο το μέτρο δεν θα αφορά μόνο το εμπόριο, αλλά θα γενικευτεί και σε άλλους κλάδους.
Τα έσοδα για τον τουρισμό, που επικαλείται η κυβέρνηση, θα γεμίσουν τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν με άδεια τσέπη, χωρίς δικαιώματα και τις Κυριακές και οι αυτοαπασχολούμενοι με άδεια ταμεία βουλιάζουν στα χρέη από τη φορολογία και τις εισφορές.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα. Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.
Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την Κυριακάτικη αργία.

Συμμετέχουμε όλες στην απεργία την Κυριακή 16/7/2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι που οργανώνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων.

Θεσσαλονίκη  στη συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου