--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΠΑΜΕ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΤο ταξικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η απόπειρα πραξικοπήματος που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιούλη και οι εξελίξεις που το ακολουθούν πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή που εκφράζονται και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, που παρουσιάζεται μετά το πραξικόπημα ως "προστάτης της Δημοκρατίας", όλο το προηγούμενο διάστημα κλιμάκωνε την καταστολή, τον αυταρχισμό, την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Φυλάκιζε αγωνιστές εργαζόμενους, συνδικαλιστές. Είναι δεδομένο ότι η αστική τάξη της Τουρκίας και τα κόμματα που την υπηρετούν θα αξιοποιήσουν τις εξελίξεις για να εντείνουν την επίθεση στο λαό και τους εργαζόμενους.
Για τους εργαζόμενους της Ελλάδας, οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι ένα ακόμα παράδειγμα των συνεπειών της συμμετοχής στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Διαψεύδεται για ακόμη μια φορά το επιχείρημα της δήθεν "ασφάλειας" που δίνουν. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια φορτώνει φόρους τους εργάτες και από την άλλη αυξάνει τα έξοδα για στρατιωτικές δαπάνες, συμμετέχει και στηρίζει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή. Βαθαίνει τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Ταυτόχρονα είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα η προσπάθεια συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως της ITUC να παρέμβουν στις εξελίξεις εξυπηρετώντας τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Για μια ακόμη φορά η ITUC αποσιωπά τις επιδιώξεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη δική τους ατζέντα.
Οι εργαζόμενοι κάθε χώρας μπορούν σήμερα να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους. Η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και πόλεμούς πάνε παράλληλα με την κλιμάκωση της επίθεσης στους μισθούς, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες σε κάθε χώρα.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουν να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Τα συνδικάτα να οργανώσουν την αντίστασή τους, την προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους σχεδιασμούς τους.
Στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Τουρκίας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται στο πλευρό τους. Στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, απαντάμε με ενδυνάμωση του Διεθνισμού και της Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου