--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στους δρόμους της πόλης, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης διαδήλωσε την Πέμπτη ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Στο σημερινό μας συλλαλητήριο, δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την συγκυβέρνηση που είναι συνυπεύθυνη για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει σε Έλληνες και μετανάστες.
Στο μνημόνιο που φέρνει, στους εφαρμοστικούς νόμους που θα ψηφίσει μαζί με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, απέναντι θα είμαστε, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.
Κάθε μικρός και μεγάλος αγώνας να γίνεται υπόθεση όλο και περισσότερων, με την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.
Κανένας εργάτης να μην λυγίσει, στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση. Να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μετατρέψουμε τον κάθε εργασιακό χώρο και την κάθε γειτονιά σε κάστρο αντίστασης». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία).
Με αμείωτη ένταση το επόμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις, με στόχο το μεγάλο πανεργατικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 5 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου