ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

  Την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση, απαιτούν κλαδικά σωματεία του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, κηρύσσοντας απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη.
Πρόκειται για τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, και τα επιχειρησιακά σωματεία LIDL Ν. Αττικής, Πράκτικερ Ελλάς, και Αρβανιτίδη, που καλούν και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 5 Απρίλη, να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να περιμένουν «σωτήρες», γιατί δεν υπάρχουν. Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν τη με νόμο κατοχύρωσή της από την κυβέρνηση.
  Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
  «Το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ήταν και παραμένει αξίωση των μεγαλοεργοδοτών και πολυεθνικών, στον κλάδο του εμπορίου.
  Η αρχή για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές τον χρόνο, που αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα στον στόχο της πλήρους απελευθέρωσης των κανόνων λειτουργίας τής αγοράς, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και τόνωσης του εμπορίου και του τουρισμού στην πόλη.
  Η σημερινή "αντιμνημονιακή" κυβέρνηση πατάει πάνω στον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και συνεχίζει το άνοιγμα των καταστημάτων για 7 Κυριακές τον χρόνο, δεν θέλει να νομοθετήσει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο τον χρόνο, γιατί είναι δεσμευμένη απέναντι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στον κλάδο του εμπορίου.
  Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους και μικρούς εμπόρους, είναι καθαρό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν «τόνωσε την αγορά», δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, δεν σταμάτησε την εντατικοποίηση που υπάρχει, το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί.
  Η κατάσταση των εργαζομένων είναι τραγική, από τις μειώσεις μισθών που ξεπερνά το 30%, την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, τη γιγάντωση της ανεργίας, την ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
  Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές προστέθηκε στα σμπαραλιασμένα ωράρια, τις ατομικές συμβάσεις, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τους πετσοκομμένους μισθούς των 300 - 400 ευρώ, την απληρωσιά, την ανεργία και την εντατικοποίηση, που είναι κυρίαρχα στον κλάδο του εμπορίου.
  Δεν είναι η Κυριακή αργία η αιτία που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι, "απασχολήσιμοι", είτε άνεργοι, και που οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης του τζίρου.
  Οι πολυεθνικές στον κλάδο του εμπορίου, έχουν ξεκληρίσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, οι οποίοι δεν αντέξαν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους, και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από τον λαιμό εκείνων που εξακολουθούν να αντέχουν.
  Επιβεβαιώθηκε ότι μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τα πολυκαταστήματα, που ανοίγουν και λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η ΕΕ κατοχυρώνει, υπερασπίζεται, και υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων.
  Τα σωματεία που παίρνουμε την πρωτοβουλία κήρυξης απεργίας στις 5 Απρίλη, είμαστε αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια κάθε φορά που οι εργοδότες άνοιγαν τα καταστήματα τις Κυριακές, αντιδρούσαμε, απεργούσαμε, καταγγέλλαμε την πλειοψηφία της ομοσπονδίας για τον εκφυλιστικό, τον υπονομευτικό τρόπο που έπαιρνε τις αποφάσεις και οργάνωνε τις απεργίες.
Συνεχίζουμε να είμαστε στον δρόμο, συνεχίζουμε τη δουλειά με συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, για να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές, για όλο τον χρόνο.
Καλούμε:
  Όλα τα σωματεία - συνδικάτα, κλαδικά και επιχειρησιακά, σε όλη την Ελλάδα να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 5 Απρίλη, να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να περιμένουν "σωτήρες" γιατί δεν υπάρχουν. Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν τη με νόμο κατοχύρωσή της από την κυβέρνηση.
  Τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας.
  Τους εργαζόμενους να κάνουν στη "μπάντα" πλειοψηφίες όπως αυτή στην ΟΙΥΕ ( ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ), που αντί να δει την πραγματικότητα, να παρέμβει για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στον κλάδο χαιρετίζει τη νέα κυβέρνηση και τις ελάχιστες εξαγγελίες της για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Παροτρύνει τους εργαζόμενους να ξεχάσουν όσα έχασαν στους μισθούς, τα επιδόματα, και όλα τα άλλα που φόρτωσαν στις πλάτες μας οι κυβερνήσεις, και που οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει, αναπαράγουν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για την Κυριακάτικη αργία, ότι οι 7 Κυριακές είναι νόμιμες, περνώντας με αυτό τον τρόπο στους εργαζομένους ότι καλύτερα να δουλεύουν 7 Κυριακές παρά 52 τον χρόνο.
  Τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, να συγκεντρώσουμε περισσότερες δυνάμεις, και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουμε:
·         Κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές τον χρόνο.
·         Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, με νόμο από την κυβέρνηση.
·         Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ».

1 σχόλιο:

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση καμιά Κυριακή
  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μόνο 7 Κυριακές
  Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση κατάργηση όλων των μνημονικών νόμων
  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση…………
  Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση όχι στην τρόικα
  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση να στους 3 θεσμούς
  40 μέρες ΣΥΡΙΖΑ η κολοτούμπα έγινε κυβερνητικό άθλημα.
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή