ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΚΚΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΦΩΚΑ"


 

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
 
 
 
                                           Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ επιστολή της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης με την οποία ζητούν έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΦΩΚΑΣ».
 

Αθήνα

Οι καταθέτοντες βουλευτές


ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣ
Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο
 

Τηλ.2310 268-673, FΑΧ.2310 268673
email: enosiemporiothess@gmail.com
http://emporoupallilos.blogspot.gr/



Θεσσαλονίκη4/3//2014

Αρ.Πρωτ.

προς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

κ. Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

 

Υφυπουργέ

Κύριε Κεγκέρογλου

 

Το Δ.Σ. του σωματείου μας για μια ακόμη φορά, βάζει το θέμα της έκτακτης οικονομικής βοήθειας των εργαζόμενων στην επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ».

Μιλάμε για 490 εργαζόμενους που σταδιακά από το Νοέμβριο του 2012 άρχισαν να διεκδικούν (συνδικαλιστικά, δικαστικά) τα δεδουλευμένα που τους όφειλε η επιχείρηση. Το Σεπτέμβριο του 2013 η επιχείρηση μεθοδευμένα έκλεισε τα καταστήματά της (πιθανά σε συνεργασία με τους νέους επιχειρηματίες) και τους  πέταξε στο δρόμο χωρίς να καταβάλει δεδουλευμένα και χωρίς να τους απολύσει.   Στην προσπάθεια των εργαζόμενων να πάρουν μέρος των οφειλόμενων και αφού είχαν δικαστικές αποφάσεις, κατάσχεσαν μέρος εμπορευμάτων από την αποθήκη. 10 μέρες πριν τον πλειστηριασμό ένα μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης δήλωσε ότι τα εμπορεύματα κλαπήκαν,  ενώ τις ημέρες των Χριστουγέννων μέρος των εμπορευμάτων έδωσε σε ορισμένους εργαζόμενους. Επίσης κατά  τη διάρκεια του κλεισίματος των καταστημάτων του, και ενώ μάζευε η επιχείρηση τα εμπορεύματα, δεν συσσωρεύτηκαν στην  αποθήκη.   Όλοι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους,  βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση: με χρέη για στεγαστικά δάνεια,  χρωστούμενα νοίκια, χρωστούμενους λογαριασμούς, κάποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας.
Κύριε  υφυπουργέ

Από την αρχή θεωρήσατε  το αίτημα για έκτακτη οικονομική βοήθεια  δίκαιο , και σε απάντηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, και στην αντιπροσωπεία του σωματείου και πρόσφατα 21/2/14 στην πρόεδρο του σωματείου, είπατε ότι θα προχωρήσετε σε Κ.Υ.Α ώστε να οριστεί κονδύλι έκτακτης οικονομικής βοήθειας στους εργαζόμενους, με βάση τη έγκριση και από το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ..

Ο χρόνος περνά και ενώ το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει διάφορα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας, δεν κάνει τίποτα για τους εργαζόμενους που πέταξε η επιχείρηση

ΦΩΚΑΣ και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Στην αναμονή της θετικής απόφασης σας, ώστε να πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση οι εργαζόμενοι, το Δ.Σ. του σωματείου μας θα οργανώσει παραπέρα τον αγώνα για την προστασία των ανέργων και απλήρωτων. 

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ               ΤΖΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου