ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΛΟΥΚΕΤΟ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το λουκέτο του «ιστορικού ΦΩΚΑ», που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, δεν είναι απλά το τέλος μιας εποχής. Είναι λουκέτο στη δουλειά,  τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων εργαζόμενων που είναι απλήρωτοι
 εδώ και μήνες.
Το μαγαζί δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια ή άλλη ιδιοκτησία.
Σε κάθε περίπτωση, θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι που καλούνται να πληρώσουν για να σωθεί η παλιά επιχείρηση (ΦΩΚΑΣ) ή για να στηθεί άλλο μαγαζί από νέο επενδυτή.   
Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται : με ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση για μας και τις οικογένειες μας.
 
Τα λουκέτα δεν τα βάζουν οι εργαζόμενοι και ο αγώνας τους να ζήσουν.
Τα λουκέτα, όπως αυτό τα βάζουν οι μεγαλέμποροι  και  οι ανταγωνισμοί τους.  Παλιοί και νέοι εμπορικοί όμιλοι ακόμα και η εκκλησία παίζουν μπίζνες, βγάζουν κέρδη στη πλάτη των εργαζόμενων, με τη στήριξη της κυβέρνησης και των νόμων της που έχουν απελευθερώσει την αγριότητα τους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν ποιος θα τους τσακίσει. Όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση του ΦΩΚΑ (παλιά εργοδοσία, τράπεζες, ενδιαφερόμενοι επενδυτές, εκκλησία που έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο και έκανε την έξωση) θα ζητήσουν να χάσουν κι’ άλλα οι εργαζόμενοι για να κερδίσουν αυτοί.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και αποφασισμένοι πρέπει να παλέψουν για να διατηρηθούν ΟΛΕΣ οι θέσεις εργασίας, για να πληρωθούν ΟΛΑ τα δεδουλευμένα, όποια κι’ αν είναι η εξέλιξη, όποια κι’ αν είναι η εργοδοσία.  
Συναδέλφισσα συνάδελφε
Μην παίζεις το παιχνίδι τους, θα σε τσακίσουν.
μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση που μόνο κακά προμηνύει για τους
εργαζόμενους οφείλεις να ξεπεράσεις τη μοιρολατρία και  με βάση την πείρα  και γνώμονα τις δικές σου ανάγκες, να υπερασπιστείς τη δουλειά σου και το δικαίωμα να ζεις με αξιοπρέπεια, με τη δράση σου συλλογικά μέσα από το σωματείο.

Δώσε το χέρι στο συνάδελφο σου και σε  κάθε περίπτωση,  διεκδίκησε  :
τις θέσεις εργασίας, με άμεση αμοιβή και δικαιώματα,
την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου