--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

 «Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο εργασίας», «Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά». 
Με αυτό το σύνθημα η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου καιΥπηρεσιών του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους του κλάδου σε ένταση και οργάνωση της πάλης και της συμμετοχής για σωματεία μαζικά, ταξικά, δυνατά που θα αποτελέσουν ανάχωμα στην φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων επισημαίνεται:
«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με το χτύπημα συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Πέραμα και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τη Χρυσή Αυγή μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν.
Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που καθοδηγούμενη από την εργοδοσία έχει στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη.
  • Στο Πέραμα λίγες μέρες μετά την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ αποκάλυψαν ότι είχαν για κίνητρο να τρομοκρατήσουν, ακόμα και να εξοντώσουν μπροστάρηδες εργάτες και συνδικαλιστές, που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των συναδέλφων τους στη Ζώνη, για αξιοπρεπή μεροκάματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ουσιαστική προστασία των ανέργων, για να μην αλλάξει χρήση η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
  • Στην Εύβοια, και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Καλούσε - απειλούσε τους εργοδότες της περιοχής να απολύσουν τους αλλοδαπούς που απασχολούσαν στις επιχειρήσεις τους, για να τους προμηθεύσει με Έλληνες που θα έπαιρναν μεροκάματο 18 ευρώ!
  • Στις Εταιρείες Ανακύκλωσης απειλούσαν τους εργοδότες ότι θα τσακίσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, σε όποια εταιρεία παρεμβαίνουν με κύριο στόχο και σκοπό να καθαρίσουν τις εταιρείες από τους "βρωμιάρηδες" και τη θέση τους να πάρουν "καθαρούς" Έλληνες με μεροκάματα που δεν θα ξεπερνούν τα 10-15 ευρώ!!!
  • Για τους εφοπλιστές στη ναυτιλία οι χρυσαυγίτες ζητάνε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών, εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες, να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες, να ρυθμιστεί νομοθετικά το πλαίσιο που διέπει το σύνολο της ναυτιλίας στην Ελλάδα.
  • Οι χρυσαυγίτες σε συνεργασία με την εργοδοσία ιδιαίτερα στα πολυκαταστήματα, στα SUPER MARKET, τις αποθήκες λοτζίστικ προσλαμβάνουν μέλη της Χρυσής Αυγής. με στόχο να αποτρέπουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση με τα σωματεία τους, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, όπως και οι εργοδότες, στρέφονται ενάντια σε κάθε πρωτοπόρο στοιχείο που υπάρχει σε κάθε χώρο δουλειάς, καλλιεργούν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει ενοχληθεί η μεγαλοεργοδοσία στο Εμπόριο, τις Υπηρεσίες, την καθαριότητα, τις εταιρείες φύλαξης και χρηματαποστολών, τις αποθήκες λοτζίστικ, τις εταιρείες ανακύκλωσης, από την πρωτοπόρα και οργανωμένη δράση των σωματείων μας, των εργαζομένων, δράση που χαλάει τη σούπα των εφοπλιστών, των βιομήχανων, του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου δηλαδή όλων αυτών που έχουν ανάγκη τη Χρυσή Αυγή για να υλοποιούν τα αντεργατικά αντιλαϊκά τους μέτρα.
Σήμερα κάθε εργαζόμενος που στήριξε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα μετά από όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τη δράση της, τη συνεργασία και την αξιοποίηση της από την εργοδοσία.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι ένα κόμμα που τυχαία το έχει ρίξει στην αγαθοεργία, στη διανομή τροφίμων σε ανέργους, απολυμένους, απλήρωτους εργαζόμενους, είναι ένα ναζιστικό φασιστικό κόμμα με "τάγματα εφόδου" που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να τσακίσει όποιον αντιστέκεται, όποιον σηκώνει κεφάλι στην πιο σφοδρή αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά της μόδας, δεν είναι ένα κόμμα που θα έμπαινε στη βουλή και θα τους "πλάκωνε όλους", είναι ένας πολυπλόκαμος οργανισμός με ισχυρά ερείσματα σε στρατό, αστυνομία, σε συνδέσμους φιλάθλων, στηρίζεται από τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, αλλά μια συμμορία που εκτελεί συμβόλαια κατά παραγγελία της εργοδοσίας (ΠΕΡΑΜΑ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ).
Η απάντησή μας είναι:
Εργαζόμενοι οργανωμένοι στα σωματεία τους, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΑΠΟΘΗΚΗ μπορούν να απομονώσουν, να τσακίσουν και να πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές τη Χρυσή Αυγή.
Σωματεία μαζικά, ταξικά, δυνατά που θα αποτελέσουν ανάχωμα στη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.
Όσο τα σωματεία θα μαζικοποιούνται με νέες εγγραφές, θα δυναμώνουν σε κάθε χώρο δουλειάς με Επιτροπές Αγώνα, Σωματειακές Επιτροπές, τότε θα κατανοείται καλύτερα ο ρόλος και ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ότι είναι γέννημα - θρέμμα τον εργοδοτών, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών, ότι θα χρησιμοποιηθούν σαν δύναμη κρούσης του κεφαλαίου και του κράτους τους ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στην πρωτοπορία του.
Οι κινητοποιήσεις μετά τις δυο επιθέσεις σε Πέραμα και Κερατσίνι, με μπροστάρηδες τα ταξικά συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, έστειλαν τους χρυσαυγίτες κυριολεκτικά στα λαγούμια τους. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση, να μη βρίσκουν ίσκιο να κάτσουν, τόπο να σταθούν και να χύσουν το δηλητήριό τους σε καμία εργατική λαϊκή οικογένεια.
Έχουμε υποχρέωση να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, να νιώθουν ανεπιθύμητοι παντού, να μην ξανασηκώσουν κεφάλι, να μη βρωμίσουν με τις "φόρμες παραλλαγής και τα άρβυλα" κανένα χώρο δουλειάς, να τους πάρουν στο κυνήγι οι εργαζόμενοι εάν τολμήσουν να ζητήσουν την ψήφο του κάθε τίμιου λαϊκού ανθρώπου στα συνδικάτα», καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου ν και Υπηρεσιώ του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου