=====ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ--ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ---ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ---ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΤΗΛ.-ΣΤΟ email - ΑΜΕΣΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ====----- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ--ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ---ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -ΕΚΑΒ----======->>>-ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
       Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:


Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝΤις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορεί στην αγορά μια σύμβαση εργασίας, καθόλου αρεστή! Η γνωστή εταιρεία Hellenica Α.Ε αποφάσισε να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την σύμβαση εργασίας των αισθητικών της. Η σύμβαση αυτή ωφελεί τον εργοδότη της και μόνο!

Οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας, σε περίπτωση μη εκτέλεσης των καθηκόντων τους βάσει αυτών που ορίζει η εταιρεία, μπορούν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Σε περίπτωση παραίτησης ο υπάλληλος θα πρέπει να ενημερώσει την εταιρεία 2 μήνες πριν την αποχώρηση του ,εάν δεν το κάνει ο εργοδότης μπορεί να διεκδικήσει νομικά την τυχών ζημιά που προήλθε από αυτόν.

Η σύμβαση αυτή ορίζει 40 εβδομαδιαίες ώρες εργασίας χωρίς να διευκρινίζει το πενθήμερο, το ρεπό. Αναφέρει πως είναι στην ευχέρεια της εταιρείας να τροποποιεί το ωράριο ακόμα και τον τόπο εργασίας του υπαλλήλου ανά την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει οικογένεια, υποχρεώσεις. Επίσης το προσωπικό δεν δικαιούται από ‘δω και στο εξής αύξηση μισθού ακόμα και αν την ορίζει το κράτος, οι αργίες θα χρεώνονται με ρεπό αντί να πληρώνονται!

Απαιτούν να λαμβάνουν δείγματα, προσωπικά ιατρικά στοιχεία του υπαλλήλου για έλεγχο μεταδιδόμενων ασθενειών, παθήσεων κλπ. όποτε αυτοί το επιθυμούν χωρίς καμία αντίρρηση! Τέλος, γνωρίζοντας ότι αρκετοί υπάλληλοι αντέδρασαν με αυτή την 17σελιδη σύμβαση πρόσθεσε 2 επιπλέον σελίδες με τις οποίες προσπαθεί να καθησυχάσει. Μέσα σε αυτά αναφέρει ότι όποιος υπογράψει θα παίρνει τον συμφωνηθέντα μισθό ενώ εκείνοι που θα αρνηθούν θα πάρουν τον βασικό που ορίζει η νέα σύμβαση!

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη σύμβαση μόνο απογοήτευση και δυσαρέσκεια μπορεί να προκαλέσει αν λάβουμε υπόψιν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν από τις καλύτερες στον χώρο σε συμβάσεις και μισθούς μέχρι πρόσφατα...

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ; 
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ! 
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΌΧΙ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για αλλαγή των όρων εργασίας προς το χειρότερο για τους εργαζόμενους. 
Η συγκεκριμένη εταιρεία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των επιχειρήσεων που για να θωρακίσουν τα κέρδη τους προσπαθούν να βάλουν χέρι σε κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζόμενων. 
Καλούμε τους συναδέλφους στην Hellenica, να σηκώσουν ανάστημα. 
Να μην δεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή στη σύμβαση εργασίας τους. 
Τους δηλώνουμε πως είμαστε μαζί τους!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου