--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Καταγγέλλει το εργατικό έγκλημα στην «ΑΒ Βασιλόπουλος» Πάτρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης  καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα και εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας που έχασε τη ζωή του μέσα σε σούπερ μάρκετ της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην Πάτρα.
Τα κροκοδείλια δάκρυα της εταιρίας δεν μπορούν να κρύψουν την αποκλειστική ευθύνη που έχει για την ασφαλή εκτέλεση καθηκόντων των εργαζόμενων. Δεν πρόκειται για μια άτυχη στιγμή, το ότι έπεσε η οροφή του ψυγείου. Η απουσία ελέγχου και συντήρησης των εγκαταστάσεων του καταστήματος και το γεγονός ότι ο συνάδελφος δεν είχε καμιά δουλειά
να καθαρίσει την οροφή του ψυγείου, δείχνει ότι στο βωμό του κέρδους, μην τυχόν ξοδευτούν  λίγα ευρώ για συνεργείο καθαρισμού και για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.
Η έλλειψη προσωπικού, και η ημιαπασχόληση που κυριαρχούν και στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, οδηγούν καθημερινά τους εργαζόμενους στην εντατικοποίηση, στο να «βγει η δουλειά» ακόμα κι αν πρόκειται για την καθαριότητα.
Συνάδελφοι χρειάζεται την δικαιολογημένη οργή που έχουμε συσσωρεύσει, να τη στρέψουμε στον πραγματικό μας αντίπαλο, δηλαδή τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους . Να οργανωθούμε και να δυναμώσουμε τα ταξικά σωματεία, που βάζουν αιτήματα και παλεύουν ενάντια σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς των μονοπωλίων.
Απαιτούμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, που θα εξασφαλίζει την ασφαλή εργασία, με συγκεκριμένα πόστα και καθήκοντα. Είναι ανάγκη η πρόσληψη προσωπικού και η πλήρης απασχόληση όλων των εργαζόμενων στον κλάδο του εμπορίου. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα ενάντια στους εργαζόμενους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου