--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Υ,Α.Θ

Παράσταση - παρέμβαση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωποι ταξικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το ζήτημα που είχε ανακύψει, με την ποιότητα του νερού και τις γενικότερες εξελίξεις που δρομολογούνται στην ΕΥΑΘ με το πέρασμα των μετοχών της στο Υπερταμείο.
Την παρέμβαση οργάνωσαν τα Σωματεία Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών
Υπαλλήλων, Εργαζομένων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής και Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.
Έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ, οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν φυλλάδια, με τα οποία καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και να προασπίσουν την ελεύθερη πρόσβαση όλων σε ποιοτικό νερό.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εντοπίστηκαν υδρογονάνθρακες στα νερά του Αλιάκμονα που τροφοδοτεί την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, δεν «πέρασαν» στο δίκτυο του πόσιμου νερού.
Όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι απαιτούν στοιχεία για να διαμορφώσουν ξεκάθαρη εικόνα σε σχέση με το πώς συνέβη το πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης του νερού με υδρογονάνθρακες, αλλά και τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Παράλληλα, καταγγέλλουν τις ευθύνες της κυβέρνησης που στο όνομα της ανάπτυξης αφήνει τα ιδιωτικά συμφέροντα να λειτουργούν ασύδοτα χωρίς να λογαριάζουν περιβάλλον και δημόσια υγεία.
Ο Λ. Στολτίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από το δυναμικό της ΕΥΑΘ -εργαζόμενους, τεχνίτες και επιστημονικό προσωπικό- για να μη διοχετευτεί η μόλυνση μέσα στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης των σχετικών υποδομών της ΕΥΑΘ.
Τόνισε ότι «τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, όσο θα προχωράει η ιδιωτικοποίηση. Όσο το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, Ανώνυμων Εταιρειών ακόμη και του κράτους υπηρέτη επιχειρηματικών συμφερόντων, η ποιότητα και η παροχή του στο λαό είναι επισφαλής». Κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό της Θεσσαλονίκης να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό, να απαιτήσουν προστασία της δημόσιας υγείας. Να αντιπαλέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, να απαιτήσουν το νερό να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου