ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας». Το σύνθημα αυτό διαδηλώνουν εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που παίρνουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα δίνουν το «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, με τα πανό, τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις τους.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ξεχωριστή είναι η παρουσία εργαζομένων από χώρους δουλειάς που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, όπως οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον «Αρβανιτίδη», οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Δράμας, που δίνουν αγώνα ενάντια στις απολύσεις υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά.
Μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα διαδήλωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας την αναπλήρωση όλων των απωλειών στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους. Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες που αντιδρούν στον αφανισμό τους και παλεύουν για «ζωή με αξιοπρέπεια», όπως έγραφε στο πανό του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά. «Σε θέση μάχης μαζί με το λαό», δήλωσαν και οι φοιτητές και σπουδαστές που διαδήλωσαν με τα πανό των Συλλόγων τους. Τη δική τους παρουσία στην κινητοποίηση είχαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Νωρίτερα στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. «Κάθε χρόνο τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλειάς είναι όλο και χειρότερα», είπε και περιέγραψε τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο εργοστάσιο της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη.
Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, η Ράνια Καπετανγιώργη τόνισε: «Ανάκαμψη, οικονομική κανονικότητα, ανάπτυξη, επενδύσεις, έξοδος στις αγορές είναι λέξεις που έχουν νόημα μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Όσο πιο βαρύγδουπες λέξεις, τόσο πιο αβάσταχτα μέτρα παίρνονται εις βάρος του λαού».
Αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των αγροτών και κτηνοτρόφων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας. Συνοψίζοντας τα μέτρα που στραγγαλίζουν τους φτωχούς αγρότες, υπογράμμισε πως ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει το αγροτικό κίνημα είναι αυτός του συντονισμού και κοινού βηματισμού με το εργατικό κίνημα, της κοινής πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου