ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ


 
Αγωνιστικά «υποδέχθηκαν» τον πρωθυπουργό, σήμερα, Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης».
Από τις 11 το πρωί ξεκίνησαν μαχητική και μαζική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - εργοδοτών για σφαγή των δικαιωμάτων τους.
Ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένη συνάντηση με δημάρχους της περιοχής, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου λειτουργεί πρωθυπουργικό γραφείο.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν έξω από την πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και τους απομάκρυνε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ο πρωθυπουργός μπήκε στο κτίριο από πλαϊνή είσοδο για να μη συναντήσει τους εργαζόμενους, όμως η φωνή τους, με τις διεκδικήσεις και τις καταγγελίες τους έφτασε στους αποδέκτες.
Με συνθήματα όπως «αγώνας ταξικός είναι η απάντηση από εδώ κι εμπρός», «δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», οι εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα με μπροστάρη το πανελλαδικό τους σωματείου. Μιας απόφασης που βρίσκει καθημερινά έκφραση με την άρνηση των εργαζομένων να υπογράψουν τα ιδιωτικά συμφωνητικά και τις τροποποιητικές συμβάσεις που διακινούν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων «Καρυπίδης» και «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», για να επιβάλουν κούρεμα των οφειλόμενων δεδουλευμένων κατά 50%, μείωση των μισθών κατά 20% και μαζικές απολύσεις.
Στο μεταξύ, η πλευρά «Καρυπίδη» ζήτησε αναβολή της τριμερούς που είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας και ορίστηκε νέα συνάντηση για την επόμενη Τετάρτη 21 Δεκέμβρη.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου