ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ

   Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) συνεχίζοντας τον αγώνα τους για πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
    Οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους είναι συσπειρωμένοι στο Πανελλαδικό τους Σωματείο και μαζί δίνουν τη μάχη κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας που επιδιώκει να τους εξαναγκάσει να υπογράψουν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους για να μη διαταραχθούν τα επιχειρηματικά της σχέδια.
    Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι πιέζονται από την «Καρυπίδης» να συναινέσουν στο σχέδιο για (υποκρυπτόμενη) μεταβίβαση της επιχείρησης στα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» χωρίς όμως τη διασφάλιση συνέχισης της εργασιακής τους σχέσης, τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας, αλλά και των δεδουλευμένων. Εκβιάζονται να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο αποδέχονται κούρεμα των χρωστούμενων δεδουλευμένων κατά 50%, και τροποποίηση των όρων σύμβασης (ατομικές συμβάσεις) για μείωση του μισθού κατά τουλάχιστον 20%. Επίσης καλούνται να αποδεχθούν μαζικές απολύσεις αφού στα σχέδια των εργοδοτών γίνεται αναφορά (χωρίς καμία δέσμευση) για διατήρηση περίπου 1.000 θέσεων εργασίας από τις 1.400 που είναι σήμερα.
    Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους, οι εργαζόμενοι απαίτησαν και συναντήθηκαν με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένες συναντήσεις.
    Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύθηκε για νέα συνάντηση την Τρίτη με τον ΓΓ του υπουργείου και ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να καλέσει νέα τριμερή συνάντηση προς το τέλος της εβδομάδας. Για άλλη μια φορά εμφανίσθηκε να ακολουθεί την ίδια τακτική των καθυστερήσεων που εξασφαλίζει χρόνο στην εργοδοσία για να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επιχείρηση τρομοκρατίας, απειλών και εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων.
     Σε ό,τι αφορά το έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και για το οποίο το υπουργείο έχει δεσμευθεί εδώ και καιρό και πάλι δεν είχε να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου