ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


 Γιορτή ταξικής αλληλεγγύης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
   Μια μεγάλη γιορτή ταξικής αλληλεγγύης στήθηκε το βράδυ της Τρίτης 8 Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στο στρατόπεδο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της πόλης η συγκέντρωση για την 8η του Μάρτη, με πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ.
  Στη διάρκεια της εκδήλωσης βρήκε έκφραση το σύνθημα «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», οι πρόσφυγες πήραν στα χέρια τους τις σημαίες και τα πλακάτ, ύψωσαν τα χέρια τους με το σήμα της νίκης.
   Στην εκδήλωση μίλησε η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για παιδιά από γυναίκες - μέλη των Συλλόγων της ΟΓΕ και φοιτητές - μέλη του ΜΑΣ. Τα παιδιά συμμετείχαν σε τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες.
    Πήραν από ένα μπαλόνι στο χέρι, δύο μπισκότα, καραμέλες και άλλα ζαχαρωτά. Έσφιξαν δυνατά στην αγκαλιά τους τα παιχνίδια που τους μοίρασαν και τις ζωγραφιές που έστειλαν δώρο για τα προσφυγόπουλα συνομήλικά τους παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών της Θεσσαλονίκης.
   Τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από Λαϊκές Επιτροπές, ταξικά σωματεία, Συλλόγους Γυναικών κ.ά.

2 σχόλια:

 1. Προς κάθε υπεύθυνο.
  Στα Διαβατά 100 μέτρα από το στρατόπεδο και λιγότερο από 50 μέτρα από την κλούβα της αστυνομίας υπάρχει, τα βράδια, μια «πιάτσα» ταξί.
  1. Τι δουλειά έχει η «πιάτσα» ταξί σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει τίποτα εκτός από το στρατόπεδο, για τους μετανάστες;
  2.Τι δουλειά έχουν οι καντίνες, από ιδιώτες, μέσα στο στρατόπεδο;
  3. Οι αστυνομικοί γιατί δεν παρεμβαίνουν;

  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ποίημα που ακολουθεί είναι της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ. Ο τίτλος του «HOME» - «ΣΠΙΤΙ

  Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του,
  εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία...
  ...Κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά…  ΑπάντησηΔιαγραφή