ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΑΜΕ: ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που συσπειρώνονται στους φορείς της λαϊκής συμμαχίας, εκφράστηκε χθες μέσα από την οργανωμένη και μαζική αποστολή για την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο μετεγκατάστασης που λειτουργεί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Το μεγάλο κομβόι οχημάτων ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα από το Άγαλμα Βενιζέλου και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασε στο στρατόπεδο στα Διαβατά, κουβαλώντας τις μεγάλες ποσότητες τροφίμων και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν για τους πρόσφυγες, μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Μαζί με την αντιπροσωπεία των ταξικών σωματείων και του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.
Η άφιξη της αντιπροσωπείας έγινε αισθητή στους πρόσφυγες, καθώς στάθηκε συγκροτημένα έξω από τα συρματοπλέγματα και βροντοφώναξε το σύνθημα - σάλπισμα «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι». Στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο χώρο του στρατοπέδου και μετέφεραν τα πράγματα στην κεντρική αποθήκη.
Οι πρόσφυγες υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την ταξική αλληλεγγύη των Ελλήνων εργατών και άλλων λαϊκών ανθρώπων και πήραν στα χέρια τους και ανέμισαν σημαίες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.
Στους πρόσφυγες μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο χαιρετισμός του μεταφράστηκε στα αραβικά, στα αγγλικά και τα γαλλικά. Ο Λ. Στολτίδης είπε ότι παντού οι λαοί είναι θύματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται σε όλο τον κόσμο, για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. «Έδειξε» τον ένοχο για το δράμα των χιλιάδων προσφύγων, σημειώνοντας ότι τα μονοπώλια, μέσω των κυβερνήσεών τους, μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έβγαλαν τα όπλα στις χώρες καταγωγής τους, εξαιτίας των ανταγωνισμών τους. Όπως είπε, «είναι ένας άλλος τρόπος υπεράσπισης των συμφερόντων τους: Υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι - υπάρχει και ο πόλεμος! Δεν διστάζουν να χύσουν άφθονο αίμα προκειμένου να πετύχουν τους οικονομικούς στόχους τους, που δεν είναι άλλοι από τη συνεχή εξασφάλιση όλο και μεγαλυτέρων κερδών στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές».
Γι' αυτό σημείωσε πως οι λαοί πρέπει να στοχεύσουν στον πραγματικό ένοχο, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις του.
Ανέφερε ότι το ΠΑΜΕ και οι άλλοι φορείς της κοινωνικής συμμαχίας, παλεύουν για να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, για την προσωρινή διαμονή τους σε χώρους που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Παλεύουν για να τσακιστεί ο φασισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Και κάλεσε τους πρόσφυγες όταν φτάσουν στις χώρες προορισμού τους να μπουν κι αυτοί αποφασιστικά στον αγώνα μέσα από τους εκεί φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.






3 σχόλια:

  1. Απελπιστική η κατάσταση στα Διαβατά.

    Δεν υπάρχει, παντού, ηλεκτρικό και θέρμανση. Το φαγητό είναι πολύ λίγο. Μεγάλη εντύπωση κάνουν και οι 3 καντίνες που είναι μέσα στο χώρο.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η πορεία, όσον αφορά αυτό το τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού στη χώρα μας, δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Επιβεβαιώνονται όλες οι προβλέψεις μας από την αρχή ότι οι αποφάσεις της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων οδηγούν μόνο σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών στην Ελλάδα.

    Ως ΚΚΕ, καταθέσαμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κόμματος και μέσα στη σύσκεψη που απαντούν και για τις αιτίες του προβλήματος και πως θα επιλυθεί η προσφυγική κρίση και οι μεγάλες προσφυγικές ροές, αλλά και πως θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και των προσφύγων αλλά και του ελληνικού λαού που υποφέρει κάτω απ' αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.
    https://www.youtube.com/watch?v=eZ1S_0MCpdE

    I. Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Ειδικά για τα νησιά αυτό απαντά άμεσα σ’ αυτούς που χύνουν δάκρυα για την οικονομία, τον τουρισμό κλπ.

    II. Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εκτός από τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και για μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στη Συρία και Ανατολική Μεσόγειο, είναι επικίνδυνη, απαράδεκτη και σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σ’ ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος προσπάθησε να αναδείξει στον ελληνικό λαό τις αιτίες που το δημιουργούν, που είναι οι επεμβάσεις και πόλεμοι, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία.
    Είναι αυτονόητο το δικαίωμα ανθρώπων - θυμάτων πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων να αναζητήσουν μια ασφαλέστερη ζωή σε άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί εάν ο κάθε λαός στη χώρα του οργανωθεί και παλέψει για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.
    Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει τη συμφωνία της για ανάμειξη ναυτικής ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο. Να μην παραχωρήσει καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή ή βάση, χρήση χερσαίου, εναέριου ή θαλασσίου χώρου, που θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία ή την πραγματοποίηση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Επίσης, να αποσύρει τη στήριξή της στις αποφάσεις της ΕΕ, που, μαζί με τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σ’ εγκλωβισμό στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους.
    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή