ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 29 ΜΑΡΤΗ

Κάλεσμα ενίσχυσης των αγώνων
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Τρίτη 29 Μάρτη στις 7μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου 

Συναδέλφισσα , συνάδελφε στο εμπόριο,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τις συζητήσεις με τους δανειστές για το πια είναι η καλύτερη πρόταση για το ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όμως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτούς του διαλόγους, καθώς και οι δύο προτάσεις, προβλέπουν το γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης, ανοίγει ο δρόμος για να απαλλάσσονται οι μεγάλοι εργοδότες από το μη μισθολογικό κόστος, γιατί γι αυ-τούς η υγεία, η πρόνοια, τα επιδόματα μας είναι κόστος, οδηγώντας μας ουσιαστικά στα νύχια των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών, που ανάλογα την τσέπη του καθενός θα έχει και τις αντίστοιχες παροχές.
Η απεργία στις 4 Φλεβάρη, ήταν μαζική και έδειξε το δρόμο που πρέπει από εδώ και πέρα να βαδίσουμε. Είναι ο βασικός λόγος που δεν πέρασε ακόμα το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Φτάνει πια η αναμονή και η ανοχή στους μεγάλους επιχειρηματίες του κλάδου μας και την κυβέρνηση τους !
Συνάδελφε, συναδέλφισσα η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους ! Όσο περιμένουμε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, κάνουμε υπομονή και σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στον εργοδότη μας, τόσο θα ανοίγει η όρεξη τους για μεγαλύτερη εκμετάλλευση, εντατι-κοποίηση και πίεση στη διάρκεια της δουλειάς. Δεν θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας το να βάζουμε πλάτη στο αφεντικό και να υποχωρούμε συνεχώς. Στα Sprider, τα Κου-Κου αλλά και τον Φωκά οι συνάδελφοι αυτόν τον δρόμο ακολούθησαν και τελικά οι περισσότεροι από αυτούς έμειναν άνεργοι. Το παράδειγμα του Μαρινόπουλου δείχνει ότι οι ανταγωνισμοί μεταξύ των επιχειρήσεων μόνο δεινά φέρνουν για τους εργαζόμενους. Ο μόνος δρόμος είναι να συγκρουστούμε με την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της.
Και εσύ που εργάζεσαι αρκετά χρόνια στο εμπόριο και μετράς τα χρόνια, τα ένσημα, το υπόλοιπο που σου απομένει να βγεις στη σύνταξη, αλλά και εσύ που μπήκες τώρα στη δουλειά, με ελαστικές μορφές εργασίας, με ημιαπασχόληση πρέπει να πιστέψεις στη δύ-ναμη σου. Χωρίς εσένα δεν μπορεί να δουλέψει το πολυκατάστημα και να εξυπηρετή-σει τους πελάτες, χωρίς εσένα δεν μπορούν να γεμίσουν τα ράφια του σουπερμάρκετ, χωρίς εσένα το εμπορικό κέντρο είναι ένα κούφιο κτήριο!
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε κλιμάκωση των αγώνων! Με απόφαση για 48ωρη απεργία σε περίπτωση που κατατεθεί το ασφαλι-στικό νομοσχέδιο στη βουλή.
Σταθμός προετοιμασίας της κλιμάκωσης είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την
Τρίτη 29 Μάρτη στις 7μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου