ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΟΣ

Τετράωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΝΟΤΟS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ» της Θεσσαλονίκης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης τονίζοντας:
«Οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί έναν κυκεώνα αντιλαϊκών μέτρων που μας ρημάζει τη ζωή(εργασιακές σχέσεις- λάστιχο, απάνθρωπα ωράρια, μείωση μισθού, φοροληστεία, μείωση των κοινωνικών παροχών).
Εργοδοσία και κυβέρνηση δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Θέλουν να καταργήσουν και την αργία της Κυριακής. Υπερασπιζόμαστε την Κυριακάτικη αργία σαν τη μοναδική μέρα ανάπαυσής μας. Δεν τη θυσιάζουμε για τα κέρδη των επιχειρήσεων, τη θέλουμε για μας και τα παιδιά μας».

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά με την έναρξη της βάρδιας στις 11 το πρωί. 


ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, FΑΧ.2310 268673

email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

 

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία NOTOS κάνουμε την σημερινή κινητοποίηση για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές.

Αυτή η απόφαση είναι συνέχεια των αντιλαικών μέτρων που έχουν επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα. Μετά την αλλαγή των ατομικών μας συμβάσεων με αποτέλεσμα να μειωθεί ο μισθός μας, μετά την δυνατότητα που δίνεται στην εταιρεία να προσλαμβάνει συναδέλφους με πολύ χαμηλούς μισθούς, έρχεται και η απόφαση να δουλεύουμε τις Κυριακές.

Η μείωση των ωρών εργασίας μας, από 8ωροι γίναμε 6ωροι είχε ως συνέπεια και την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, ήδη πολλοί  διαπιστώνεται πως σε δύο και τρία κορνερ υπάρχει ένας εργαζόμενος για να εξυπηρετεί.

Η  κατάργηση της Κυριακής αργίας γκρεμίζει και το τελευταίο δικαίωμα που είχαμε στον προγραμματισμό της προσωπικής μας ζωής έχοντας μία σταθερή μέρα ανάπαυσης.

Στον 21ο αιώνα αντί να βλέπουμε την ζωή μας να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, την βλέπουμε από το κακό στο χειρότερο. Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές σε αυτό που γίνεται, να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και μάλιστα εναντίον μας. Ήρθε η στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε οργανωμένα να αντιδράσουμε, να παλέψουμε για τα δικά μας δικαιώματα. Τα κέρδη της εταιρείας δεν  φέρνουν σε εμάς καλύτερη ζωή, αντίθετα αποδεικνύεται πως για να έχει κέρδη η εταιρεία πρέπει εμείς να δουλεύουμε σε χειρότερες συνθήκες με λιγότερα δικαιώματα και με λιγότερα χρήματα, να έχουμε πιο δύσκολη ζωή.

Αυτά που κέρδισαν οι παλιότεροι συνάδελφοι μας με τους αγώνες τους μας τα παίρνουν, εμείς οι εργαζόμενοι του σήμερα καλούμαστε να απαντήσουμε τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Εσείς που σήμερα κάνετε την κυριακάτικη βόλτα σας, και καλά κάνετε, αναλογιστείτε πως δεν είμαστε κάτι διαφορετικό μεταξύ μας. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε όλοι μας, τις ίδιες αγωνίες έχουμε, οι ίδιες ανάγκες μα αγγίζουν.

ü  Σήμερα ψωνίζοντας δείχνεις πως συμφωνείς με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

ü  Σήμερα ψωνίζοντας βοηθάς να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και σε άλλους κλάδους που άμεσα συνδέονται με το εμπόριο αλλά και την συνολικότερη κατάργηση της για όλους τους εργαζόμενους.

ü  Σήμερα ψωνίζοντας ανοίγεις το δικό σου λάκκο και των παιδιών γιατί κάποια επόμενη Κυριακή και εσύ ή το παιδί σου θα δουλεύει.

Στήριξε το δικό μας αγώνα γιατί είναι και δικός σου αγώνας.

 

Καμία Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NOTOS

 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου