ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ούτε ώρα χαμένη μέχρι το συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ
                                     
Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ, συγκάλεσε χτες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Συμμετείχαν και πήραν το λόγο συνδικαλιστές από πολλούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και εκπρόσωποι των συσπειρώσεων που συγκροτούν την κοινωνική συμμαχία. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τη σύσκεψη παρακολούθησε και τοποθετήθηκε ο Γιώργος Πέρρος.
Το συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.
 Παρουσιάζοντας την εισήγηση στη χτεσινή σύσκεψη, που έγινε στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚ Θεσσαλονίκης, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:
«Με όρους ανασύνταξης του κινήματος, οι ταξικές δυνάμεις χρειάζεται γρήγορα να μπουν στη μάχη και να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους των κλάδων τους στα μέτωπα πάλης που έχουμε μπροστά μας και είναι πολλά. Με καλή γνώση των εξελίξεων στον κάθε κλάδο, που να φτάνει μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο. Με διαμόρφωση διεκδικητικών πλαισίων σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο, τέτοιων που να βοηθούν στη συσπείρωση και να δένονται με τα γενικά αιτήματα.
Με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις που θα στοχεύουν στη δραστηριοποίηση όλο και περισσότερων εργαζομένων, με σχεδιασμένη ανάπτυξη δραστηριοτήτων αλληλεγγύης σε ζητήματα αδυναμίας των εργαζομένων να αντεπεξέλθουν σε οικονομικές δυσκολίες (φόρους, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, παιδικούς σταθμούς, ανέργους). Αντίστοιχα, στην ίδια κατεύθυνση, τα μέλη των ΔΣ των σωματείων του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν στη λειτουργία και τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών, με στόχο τη μαζικοποίησή τους και την καθοριστική παρέμβαση στις λαϊκές συνοικίες.
Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τα νέα μέτρα που έρχονται, απαιτείται να ενοποιηθεί η δράση των κλάδων, των συνδικάτων, ώστε να ανταποκριθούμε στα αυξημένα καθήκοντα που έχουμε ως ταξικό κίνημα απέναντι στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Η ενίσχυση των συμμαχιών της εργατικής τάξης και το αδυνάτισμα των συμμαχιών των μονοπωλίων είναι υποχρέωση και καθημερινός στόχος κάθε ταξικού συνδικάτου.
Εχουμε παραδείγματα σωματείων που έχουν κάνει σοβαρά βήματα με σχετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια ενιαιοποίησης της δράσης σε επίπεδο κοινωνικής συμμαχίας. Αμεσα πρέπει το κάθε σωματείο, η κάθε μειοψηφία, η κάθε Γραμματεία να επεξεργαστεί και να καταλήξει στο πώς θα θεμελιώσει το δίαυλο επικοινωνίας με τα σύμμαχα τμήματα της εργατικής τάξης, με τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου