ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

24ωρη απεργία στα S/Μ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»
Έσπασαν την τρομοκρατία και απήργησαν 


Με πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», παρά την προσπάθεια
της εργοδοσίας να υπονομεύσει τον αγώνα τους με τρομοκρατία, απειλές, αλλά και μοιράζοντας διατακτικές έναντι των δεδουλευμένων που τους οφείλει.
Εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής στην απεργία, δεν λειτούργησαν 12 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και ένα (1) στα Γιάννενα, ενώ τα υπόλοιπα υπολειτούργησαν με απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία με διευθυντικά στελέχη και προϊσταμένους.
Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο από τις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα της Επταπυργίου, της Βενιζέλου, της Τούμπας και της Κομνηνών στην Καλαμαριά. Στη συνέχεια, οι απεργοί εργαζόμενοι από τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της Κ. Ντηλ στο κέντρο της πόλης και από εκεί πραγματοποίησαν μαχητική πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Μετά το τέλος της διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης, οι απεργοί κατευθύνθηκαν προς το κατάστημα της Τούμπας όπου παρέμειναν μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Δίπλα τους, εκεί, βρέθηκε και το συγκρότημα του ΠΑΜΕ που τους συντρόφεψε με μουσική και τραγούδι σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.
Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κατάστημα «Αρβανιτίδης» στην Καλλικράτεια της Χαλκιδικής που λειτουργούσε καθώς βρίσκεται σε τουριστική περιοχή. Ενημέρωναν τους καταναλωτές τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η απλήρωτη δουλειά και οι απολύσεις όσο και για την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία, οδηγώντας σε λουκέτο τους μικρούς εμπόρους αλλά και σε αύξηση των ωρών εργασίας των εμποροϋπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι του «Αρβανιτίδη», με οργανωτή του αγώνα τους το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο και τη στήριξη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Διεκδικούν: άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, ανάκληση των απολύσεων, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων, επαναφορά της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους και όλες ανεξάρτητα από την ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου