ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

2003 – 2013 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

20 Μάρτη 2003: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ
 Ντροπή σας!!! Συγκλόνισε όλη την Ελλάδα η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου, στέλεχος του ΠΑΜΕ, με τον αντίλογό της στη σύζυγο του Μίλερ, που παρουσίαζε χτες στη Θεσσαλονίκη βιβλίο της σχετικό με τα παιδιά.
«Αυτό το βιβλίο έχει πανέμορφες ζωγραφιές, αλλά δεν έχει σκοτωμένα παιδιά, δεν έχει μάνες που πεινάνε, δεν έχει άνεργες γυναίκες. Γυρνάτε την πλάτη σας, κλείνετε τα μάτια σας γιατί δε θέλετε να χρεώσετε την πολιτική που εσείς εξυπηρετείτε και ειδικά η κ. Μίλερ. Δεν μπορώ να ακούσω άλλο. Ντροπή σας. Ολοι στη Βαγδάτη. Ολοι στους δρόμους.
Δεν πρέπει να πεθάνει ούτε ένα παιδί από όποια "λογική σφαίρα", από όποια "έξυπνη βόμβα", ούτε ένα παιδί από πείνα. Είστε ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη. Να μην ξανάρθετε».
Είναι τα λόγια της μάνας, της εργαζόμενης γυναίκας. Αυτά τα λόγια καταγγελίας είπε χτες η Σοφία Καλαντίδου , εμποροϋπάλληλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενη στη σύζυγο του Αμερικανού πρέσβη, Μπόνι Μίλερ, αλλά και σε αυτούς που διοργάνωσαν την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του βιβλίου της για τα παιδιά. Την ίδια ώρα έξω από το χώρο της εκδήλωσης δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν με πανό και συνθήματα πως αυτοί που δολοφονούν τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για τη διαπαιδαγώγησή τους.
Την εκδήλωση - πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, διοργάνωσε το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες. Στο πάνελ η πρόεδρος Κέντρου UNESCO Κ. Τζιτζικώστα, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζελομοσίδου, η καθηγήτρια Τ. Βαλαλά και η Μπόνι Μίλερ. Χαιρετιστήρια μηνύματα - διαπιστευτήρια; - έστειλαν ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.
Η διαδήλωση
Από νωρίς δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη», συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Με πανό και συνθήματα διαδήλωναν «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους λακέδες των Αμερικανών», και απαιτούσαν «Καμιά συμμετοχή, απεμπλοκή, να έρθει η φρεγάτα απ' την Ανατολή». Στις πικέτες που κρατούσαν στα χέρια αποτυπώνονταν τα ευεργετήματα των «ανθρωπιστικών επεμβάσεων», με εικόνες πτωμάτων αμάχων και παιδιών.
Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία και τον έλεγχο στην είσοδο του κτιρίου, η Σοφία Καλαντίδου και μια νέα, μέλος της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη», μπήκαν στο χώρο της εκδήλωσης.
Υποκρίνεστε
«Γίνεται να μην υποκρίνεται αυτό το προεδρείο;», σηκώθηκε από το ακροατήριο και είπε η Σ. Καλαντίδου . «Μιλάτε για γονείς. Δεν αναφέρεστε διόλου στην εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα. Μιλάτε για το πώς θα συμπεριφερθούμε και θα επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας, όταν περιμένουμε από τη μια στιγμή στην άλλη εκατομμύρια θύματα άμαχους στο Ιράκ. Και έρχεστε εδώ να στηρίξετε την προπαγάνδα που προσπαθεί να περάσει και η κ. Μίλερ μέσα στο βιβλίο της.
Βομβαρδίζουμε τη Βοσνία και πάμε μετά για βοήθεια και γράφουμε εγχειρίδια για την επικοινωνία με τα παιδιά! Εχω αναθρέψει μια κόρη δουλεύοντας. Καθημερινά πυρπολούν τα εργασιακά μου δικαιώματα, δεν έχω χρόνο να ανασάνω και έρχεστε να μας πείτε ότι μόνο οι γονείς έχουν ευθύνη; Ο κόσμος περιμένει έναν πόλεμο. Μιλάτε ότι στη βια, οι νέοι, τα παιδιά θα αντιδράσουν με βία και ο Μπους απειλεί με βία, με πόλεμο το Σαντάμ.
Αν ήσασταν ειλικρινείς, αν ήσασταν μάνες, θα πηγαίναμε στη Βαγδάτη για να μη βομβαρδίσουν παιδιά. Ντροπή σας. Ολοι στη Βαγδάτη, όλοι στους δρόμους. Σκοτώνονται παιδιά, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν. Δεν τα βλέπετε;».


Δελτία τύπου σωματείων




πρωτοσέλιδα εφημερίδων











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου