-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Κάλεσμα σε όλους τους εμποροϋπάλληλους στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 19/7 ,στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Συναδέλφισσα, συνάδελφε!

Το Σωματείο σου, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης σε καλεί να κάνεις την πείρα σου δύναμη οργάνωσης. Να πάρεις θέση μάχης απέναντι στη νέα θύελλα που μας φέρνουν μαζί κυβέρνηση και εργοδοσία.

Εργαζόμενοι και εργοδότες δεν είμαστε στην ίδια μεριά

Η περίοδος του κορωνοϊού το έκανε ξεκάθαρο. Χωρίς εμάς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Οι δηλώσεις των εργοδοτών
και της κυβέρνησης για τους «αφανείς ήρωες» των σουπερ μάρκετ, των αποθηκών, των άλλων κλάδων που συνέχισαν να λειτουργούν, το έδειξαν ακόμα πιο ξεκάθαρα. 
Βέβαια δε μας είπαν την άλλη μισή αλήθεια: Ότι εμείς δεν τους έχουμε ανάγκη!

Και μαζί με τις ευχαριστίες, τα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα, ταυτόχρονα ακολούθησε ένα μπαράζ αντιλαϊκών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ικανοποιούσε όλους τους διακαείς πόθους της εργοδοσίας. Οι αναστολές εργασίας, οι οικονομικές ενισχύσεις στους εργοδότες, το πρόγραμμα «Συν-εργασία» που συνεπάγεται μείωση ορών και μισθού για τους εργαζόμενους είναι ενδεικτικά.

Εργοδοσία και κυβέρνηση πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν…

Η ήδη εκρηκτική για τους εργαζόμενους κατάσταση σε όλους τους κλάδους, και στο δικό μας, θα γίνει ακόμα χειρότερη τώρα που ξεσπά η νέα οικονομική κρίση. Με νόμους όπως το πρόγραμμα «Συν-εργασία», με την αξιοποίηση όλου του νομικού οπλοστασίου που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις, η εργοδοσία θα προσπαθήσει να μας φορτώσει στην πλάτη και αυτή την κρίση.

Και φυσικά, παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους. Ακριβώς επειδή το ξέρουν ότι αυτή η νέα θύελλα θα προκαλέσει τη δίκαιη οργή των εργαζομένων, έφεραν στη βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Μας θέλουν να διαδηλώνουμε με την επίβλεψη του χωροφύλακα, η διαμαρτυρία μας να τίθεται εντός συγκεκριμένων ορίων.

Είναι πλέον προφανές! Και οι ίδιοι αναγκάζονται να το πουν! Μας φοβούνται! 

Τρέμουν την στιγμή που όλη η αγανάκτηση, ο θυμός μας, θα γίνει οργανωμένη αντίσταση, αγώνας για τη ζωή και τη δουλειά μας!

Δε θα τους κάνουμε το χατίρι! Ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει και αυτό το νόμο κουρελόχαρτο,
όπως έκανε με τόσους άλλους νόμους στο παρελθόν.

Υπάρχει διέξοδος! Στην οργανωμένη πάλη με το σωματείο σου!

Η πείρα της προηγούμενης κρίσης δεν έδειξε μόνο σε ποιους θα προσπαθήσουν να φορτώσουν και τώρα τα σπασμένα. Δείχνει και τι αγώνες χρειαζόμαστε σήμερα. Αγώνες σε ταξική κατεύθυνση, μαζικούς. 
Με γερά ταξικά σωματεία που θα έχουν πόδια σε κάθε χώρο δουλειάς. Το ίδιο το γεγονός ότι έφεραν σαν τον κλέφτη το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις δείχνει κυβέρνηση και εργοδοσία φοβούνται τη δύναμή μας.

Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Στην Hellenica ζητούν αίμα και σάλιο από τις εργαζόμενες για να τις κάνουν τεστ για ουσίες! Στα πολυώροφα Attica, που τόσα χρόνια μπούκωναν στα κέρδη, έβαλαν τους μισούς εργαζόμενους στο πρόγραμμα συν-εργασία! Στον Σκλαβενίτη με τα εκατομμύρια κέρδη, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα την περίοδο της καραντίνας, σήμερα είναι και πάλι άνεργοι! Στον Μασούτη, το μπόνους- ψίχουλα από τα υπερκέρδη, θα δοθεί σε όσους εργαζόμενους αντέξουν μέχρι το Δεκέμβρη.

ΑΡΚΕΤΑ!
Βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας σε δουλειά με δικαιώματα, υγεία, παιδεία. Διεκδικούμε:
  • Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο της ντροπής για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
  • Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν κάνει την ζωή μας λάστιχο.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Καμία απόλυση, καμία μείωση ωραρίου! Πλήρης απασχόληση, αορίστου χρόνου για όλους!


Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου 
στη Γενική Συνέλευση του σωματείου 
την Κυριακή 19/7 ,στις 19:00 
 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32- πάνω από την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου