ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Με δυναμική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι «καταψήφισαν» τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, έστειλαν μήνυμα «καταψήφισης» του αντιλαϊκού προϋπολογισμού της κυβέρνησης.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε
με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε η Μυρτώ Κουτσονίδα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στις Προσφυγικές Δομές (δείτε video εδώ).
Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Μπακιρλή, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η επικεφαλίδα που ταιριάζει στον κρατικό προϋπολογισμό καρμανιόλα είναι: «Αισιοδοξία για το κεφάλαιο, ρεαλισμός της φτώχειας για το λαό». Αναφέρθηκε διεξοδικά στις προβλέψεις του προϋπολογισμού που δίνει νέα προνόμια και ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ την ίδια ώρα φορτώνει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Επίσης ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε ουσιαστικά το έδαφος για την αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και τη υποκρισία του καθώς σήμερα στήνει έναν σκυλοκαυγά με τη ΝΔ. (Δείτε βίντεο)
Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο η με τους εργάτες»«Όχι στα χαράτσια και τις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές» ενώ με το σύνθημα «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς» καταδίκασαν τη σημερινή βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση για την προστασία της κατοικίας άνεργου.
Να σημειωθεί επίσης πως όταν η πορεία στο κέντρο πέρασε από το αμερικάνικο προξενείο, η ατμόσφαιρα δονήθηκε από τα συνθήματα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Φονιάδες τνω λαών Αμερικάνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου