-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Με δυναμική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι «καταψήφισαν» τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, έστειλαν μήνυμα «καταψήφισης» του αντιλαϊκού προϋπολογισμού της κυβέρνησης.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε
με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε η Μυρτώ Κουτσονίδα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στις Προσφυγικές Δομές (δείτε video εδώ).
Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Μπακιρλή, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η επικεφαλίδα που ταιριάζει στον κρατικό προϋπολογισμό καρμανιόλα είναι: «Αισιοδοξία για το κεφάλαιο, ρεαλισμός της φτώχειας για το λαό». Αναφέρθηκε διεξοδικά στις προβλέψεις του προϋπολογισμού που δίνει νέα προνόμια και ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ την ίδια ώρα φορτώνει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Επίσης ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε ουσιαστικά το έδαφος για την αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και τη υποκρισία του καθώς σήμερα στήνει έναν σκυλοκαυγά με τη ΝΔ. (Δείτε βίντεο)
Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο η με τους εργάτες»«Όχι στα χαράτσια και τις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές» ενώ με το σύνθημα «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς» καταδίκασαν τη σημερινή βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση για την προστασία της κατοικίας άνεργου.
Να σημειωθεί επίσης πως όταν η πορεία στο κέντρο πέρασε από το αμερικάνικο προξενείο, η ατμόσφαιρα δονήθηκε από τα συνθήματα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Φονιάδες τνω λαών Αμερικάνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου