ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ:Τα χωριά της Κρήτης τα 'κάψαν οι Ναζί - Φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί!

«Τα χωριά της Κρήτης τα κάψαν οι Ναζί. Φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί!». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χανίων προσθέτοντας: «Έξω οι φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!  Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό!».
Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, αναφέρει επίσης: 
«Τις τελευταίες μέρες διακινούνται διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα στο facebook και το instagram που καλούν σε μια ψευτοπανελλαδική μέρα καταλήψεων με περιεχόμενο που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των λαών.
Τα συγκεκριμένα καλέσματα διαδίδονται και προπαγανδίζονται και από τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής. Στηρίζονται από ναζιστές - δολοφόνους που ξαφνικά βγήκαν από τις τρύπες τους για να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στους μαθητές. Είναι οι φασίστες - ναζιστές που:
 • Πολεμάνε με μίσος τους μεγάλους μαθητικούς μας αγώνες, που ζητούσαν να μπουν Εισαγγελείς και Αστυνομία στα σχολεία για να συλλάβουν τους μαθητές που παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
 • Δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.
 • Πουλούσαν νταηλίκια σε παιδιά δημοτικού και έβγαζαν από το στόμα τους τον φασιστικό τους οχετό ζητώντας να φύγουν οι πρόσφυγες συμμαθητές μας από τα σχολεία μας.
 • Ζητούσαν να πνιγούν και άλλοι μικροί Αϊλάν στη Μεσόγειο.
 • Προσκυνάνε το ΝΑΤΟ που σφαγιάζει λαούς δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων.
 • Κάνουν τις κότες μπροστά στα αφεντικά.
 • Σε κείμενό τους χαρακτήριζαν αφελείς και μαχαιροβγάλτες τους Κρητικούς, τους παππούδες μας, που πολέμησαν το ναζισμό στην μάχη της Κρήτης.
 • Υμνούν τον Χίτλερ και τα τάγματα ασφαλείας, τους γερμανοτσολιάδες, τους συνεργάτες των Ναζί που έκαψαν την Κάντανο, τα Ανώγεια, το Κοντομαρί και μια σειρά άλλα χωριά στο νησί μας!
Οι φασίστες θυμήθηκαν τώρα να βγουν από τα λαγούμια τους, την ίδια ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα σαμπόταραν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, δεν έβγαζαν κουβέντα για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας, για το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση και κάνει χειρότερο το σχολείο μας! Δεν βγάζουν κουβέντα για την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, για τη βάση του θανάτου που υπάρχει στο νησί μας.
Οι μαθητές είμαστε ενάντια στην συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το μακεδονικό γιατί ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Το ΝΑΤΟ ανάβει το φυτίλι του πολέμου στην γειτονιά μας, είναι υπέυθυνο για πολέμους και επεμβάσεις σε μια σειρά χώρες, όπως η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία πρόσφατα.
Δηλώνουμε πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Βαλκάνια.
Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πολέμους και πρόσφυγες!
Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές έχουμε κάνει ξεκάθαρο ποια είναι τα αιτήματα που μας έβγαλαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα οι μαθητές απαίτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Και εδώ στα Χανιά εκατοντάδες μαθητές ενώσαμε την φωνή μας με τους συμμαθητές μας σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Στηρίζουμε τους συμμαθητές μας, όπως οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Διεκδικούμε:
 • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
 • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν!
 • Η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.
 • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
 • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
 • Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
 • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία τώρα και για όλους τους μαθητές.
 • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου να μην λειτουργήσουν οι ειδικότητες στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιάς.
 • Υψώνουμε τείχος στον φασισμό. Έξω φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!
 • Διοργανώνουμε τουρνουά ενάντια στον φασισμό στον Αϊ Γιάννη με σύνθημα: «Bάλε γκόλ στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά» την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στις 12 π.μ.
 • Συμμετέχουμε μαζί με τους γονείς μας και τα αδέρφια μας τους φοιτητές στη μεγάλη απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία 1866. Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας.Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και τον υπουργό ότι απορρίπτουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το σχολείο - εξεταστικό κέντρο που μας ετοιμάζουν!».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

902.gr  

http://www.mathites.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου