ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΕΜΠΟΡΙΟ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ

              ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
του Π.Α.ΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  2014
Πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6:00μ.μ.

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε, εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα.

έχουμε  ήδη  υποστεί ένα κυκεώνα αντιλαϊκών μέτρων που μας ρημάζει τη ζωή, (εργασιακές σχέσεις λάστιχο, απάνθρωπα ωράρια,  απλήρωτη εργασία,  συρρίκνωση του μισθού,  φοροληστεία,  μείωση των κοινωνικών παροχών). Εργοδοσία και κυβέρνηση δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Κατάργησαν την αργία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Κατάφεραν δραστικές  μειώσεις (από 13% έως και 40%) στο μισθό μας. Κατάργησαν  ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, με παράλληλες  περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία.

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε

Με «φωτιά και σίδερο» συνεχίζεται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης,

στα πλαίσια της Ε.Ε.  παρουσιάζοντας σαν μοναδική διέξοδο από την κρίση την ενίσχυση του  κεφαλαίου.   Τα νέα επώδυνα μέτρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι:

Ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για τις ομαδικές απολύσεις ικανοποιώντας την πάγια απαίτηση των επιχειρηματιών αλλά και των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Κατάργηση των τριετιών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις , ώστε καταργώντας και το όριο των τριών τριετιών, να προκύψουν νέες τρανταχτές μειώσεις των μισθών μας.

Προτεραιότητα αποτελεί η αντεργατική παρέμβαση για  αλλαγές  στη λειτουργία των συνδικάτων με στόχο να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων, να περιορίσουν τους αγώνες, να παρέχουν στην εργοδοσία την εφαρμογή ανταπεργίας  απέναντι σε όποια απεργιακή διεκδίκηση των εργαζόμενων.

Προωθούν «νέο ασφαλιστικό» καρμανιόλα,  για τα ασφαλιστικά ταμεία και για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, παράλληλα με μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουν οι εργοδότες.

Προβάλουν το «κόλπο» του «ελάχιστα εγγυημένου εισοδήματος» για να ελαχιστοποιήσουν τα κάθε είδους προνοιακά επιδόματα, με στόχο να διαχειριστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας, χωρίς αντιδράσεις και πολιτικό κόστος.

Εξαγγέλλουν  παρεμβάσεις για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που μαζί με τις αλλαγές στον «πτωχευτικό κώδικα» θα  οδηγήσουν σε νέα λουκέτα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων  με παράλληλη ενίσχυση της συγκέντρωσης που ήδη πραγματοποιούν μεγάλες επιχειρήσεις, μονοπώλια. 
Συναδέλφισσα-Συνάδελφε σκέψου…..

Χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να σου εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για την οικογένειά σου. Η στάση σου μέχρι τώρα σε φτώχυνε και σε οδηγεί στην εξαθλίωση.  Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε. Τώρα πια ξέρεις…………

Τραγικό παράδειγμα η μεθοδευμένη σταδιακή κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αργίας.

Κάτω από το φόβο της απόλυσης, της ανασφάλειας και των αυταπατών, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους αλλά και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, δεν αντέδρασαν μαχητικά και συντονισμένα στη χαριστική βολή που δίνουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες στη ζωή μας, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Είναι ολοφάνερο:  οι μόνοι κερδισμένοι με την κατάργηση της είναι οι μονοπωλιακές εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι,  που θα  αρπάξουν και το τελευταίο κομμάτι του τζίρου, αυξάνοντας κι άλλο τα κέρδη τους. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο. Η αύξηση της ανεργίας συνεχίζεται με το κλείσιμο μικρών καταστημάτων και όσες θέσεις εργασίας προκύπτουν με την ανάπτυξη των εμπορικών μονοπωλίων είναι  με μισθούς πείνας .

Τώρα πρέπει να αναλογιστούμε πως οι λογικές :  «κοίτα την δουλειά σου», «δεν με ακουμπάει αυτό το πρόβλημα»,  «τίποτα δεν γίνεται», και όλα αυτά που κατά καιρούς όλοι έχουμε πει που μας έχουν οδηγήσει. Ενδεικτικά: ο   «ΦΩΚΑΣ»  κλειστός,  οι συνάδελφοι στην κόλαση της ανεργίας.  Το ΑΤΤΙΚΑ ανοίγει  νέο  κατάστημα με προσλήψεις ωρομισθίων, χωρίς δικαιώματα.  Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  αναπτύσσεται , αγόρασε και τον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ όμως οι εργαζόμενοι δεν ξοφλήθηκαν ακόμα τα χρωστούμενα ενώ τα επιδόματα γάμου και ταμείου καταργήθηκαν άπαξ δια παντός.  Το  ΝΟΤΟΣ  συγκεντρώνει τουρίστες, αυξάνει τον τζίρο του,  όμως οι αλλαγές στις συμβάσεις που επιβλήθηκαν, όχι μόνο μείωσαν τους μισθούς αλλά εντατικοποίησαν δραματικά την δουλειά. Στις αλυσίδες σουπερ-μαρκετ η εντατικοποίηση της δουλειάς ξεπερνάει κάθε όριο, το ωρομίσθιο σπάει κόκκαλα, τα προγράμματα μαθητείας τους προσφέρουν τζάμπα εργατικό δυναμικό.  

Εκατοντάδες είναι οι ανασφάλιστοι, χιλιάδες οι απλήρωτοι συνάδελφοι, αμέτρητοι οι νέοι συνάδελφοι που χωρίς κανένα δικαίωμα βιώνουν την πιο σκληρή εκμετάλλευση στα πιο παραγωγικά τους χρόνια.

Συνάδελφοι αν δεν υπερασπιστούμε οι ίδιοι και δεν παλέψουμε για τα συμφέροντά μας, τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε από  «δεξιούς» και «αριστερούς» υποτακτικούς των μονοπωλίων και των μεγάλων «υγιών» επιχειρηματιών. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σε ευρωπαϊκούς τόνους, θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

Τίποτα δεν τελείωσε. Τώρα να διεκδικήσουμε:

Ø  Κυριακή  υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

Ø  Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .

Ø  Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο.

Ø  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιου και όλων των ελαστικών μορφών

Ø  Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ø  Επίδομα  ανεργίας που να καλύπτει της ανάγκες σε όλη τη διάρκεια της.

Ø  Παροχές πρόνοιας και υγείας σε όλο το λαό  δωρεάν.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, διασφαλίζοντας συνέχεια στην δράση μας και ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή από εμάς τους ίδιους στο σωματείο μας, να ενισχύσουμε την έκφραση των ταξικών συμφερόντων μας στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, να απαλλαγούμε από τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές στην ομοσπονδία και στο εργατικό κέντρο, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.  Με οργανωμένο συντονισμένο αγώνα, συγκεντρώνοντας δυνάμεις στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στις 6/9/14

 στην πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Προσυγκέντρωση του σωματείου στο πεζόδρομο της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 5:30μμ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου