ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΗ Γ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


 

ΚΑΛΕΣΜΑ
Οι διοικήσεις των Σωματείων:
του παραρτήματος Θεσσαλονίκης στα Carrefour-Μαρινόπουλος-Carrefour Express,των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»
Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν
στην Γενική Συνέλευσηστο Ε.Κ.Θ. την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΗ ώρα 6μμ
με θέμα τα σοβαρά κοινά προβλήματα:
οι νέες μειώσεις που θέλει να επιβάλλει η «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» μέσω της εκ περιτροπής εργασίας και η μη καταβολή των οφειλόμενων μισθών, όπως είχε δεσμευτεί η «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» μετά τη συμφωνία ιδιόχρησης.

Η συμμετοχή μας στην γενική συνέλευση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων μας με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τέλος. Γίνεται σε όλα τα επίπεδα τόσο της  εργασιακής όσο της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής.
Συνάδελφοι στον Μαρινόπουλο ο φόβος και η ανοχή του μικρότερου κακού δεν σε έσωσε από κάτι. Συνεχίζεις να φοβάσαι, να απελπίζεσαι, να θεωρείς δεδομένα τα χειροτέρα, να αναθέτεις σε άλλους την επίλυση των προβλημάτων σου. Η ανοχή και ο συμβιβασμός σε οδήγησαν να μοιράζεις φυλλάδια, να μην έχεις επιδόματα, να μην έχεις σύμβαση, να δουλεύεις τις Κυριακές, να έχεις δει να  απολύονται εκατοντάδες συνάδελφοί μας. Για τον Μαρινόπουλο έφερε επενδύσεις και ανάπτυξη, όπως η εξαγορά της μεγαλύτερης αλυσίδας super market στην Αλβανία και το άνοιγμα καταστημάτων στη Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια, Ρουμανία. Στην Ελλάδα η εξαγορά της εταιρίας Αρβανιτίδης, και όχι μόνο, τον κάνουν κυρίαρχο του παιχνιδιού. Τώρα ξέρεις τι εννοούν αυτοί όταν μιλάνε για ανάπτυξη!
Συνάδελφοι στον Αρβανιτίδη με την ανοχή και τον φόβο μας τα πράγματα όλο και χειροτέρευαν στη δουλειά μας. Οι αγώνες μέσα από το σωματείο έφεραν αποτελέσματα. Έτσι δεν πέρασαν οι ατομικές συμβάσεις, σταμάτησαν οι μεταθέσεις, διεκδικήσαμε τα δεδουλευμένα μας, πετύχαμε την καταβολή μέρους….  Ο εφησυχασμός και η επανάπαυση, ωστόσο, ότι «τώρα  μπήκαμε στη μεγάλη οικογένεια Μαρινόπουλου και σωθήκαμε» έφερε τελικά τη μη τήρηση στην καταβολή των οφειλόμενων μισθών, όπως είχε αναγγείλει ο νέος ιδιοκτήτης.

Συνάδελφοι μας ενώνουν πολλά δεν μας χωρίζει τίποτα!!!
Μαζί χτίζουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας για τα κοινά μας συμφέροντα, απέναντι στον κοινό μας εχθρό.
Ήρθε η ώρα να  δείξουμε ποιος παράγει και ποιος ωφελείται.

Στην ολοένα και μεγαλύτερη επίθεση που δεχόμαστε,
αν δεν συσπειρωθούμε στο Σωματείο,
αν ενωμένοι και αλληλέγγυοι δεν αντισταθούμε,
αν το πρόβλημα του διπλανού δεν γίνει και δικό μου,
δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλό για εμάς.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται στην ενότητα και στον αγώνα
με αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. ( στο Εργατικό Κέντρο)

Όρθιοι μπροστά
για τις δικές μας ανάγκες!!!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου