ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσ/νίκης:ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ





ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

            Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καλεί όλους τους εμποροϋπάλληλους να παλέψουν ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που έρχεται να επισημοποιήσει και να διευρύνει την φοροληστεία, την αφαίμαξη των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.
            Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για την ανάπτυξη, ενισχύει την παροχολογία για να πείσει το λαό να καθίσει στα αυγά του και να περιμένει ψίχουλα για να επιβιώσει.
            Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και ο νέος προϋπολογισμός, που αν και ονομάζεται «ο πρώτος μεταμνημονιακός» υλοποιεί και ενισχύει τους 1000 και πλέον αντιλαϊκούς νόμους που ήρθαν με τα τρία μνημόνια, και η κυβέρνηση προφανώς δεν κατάργησε. Κάνει πράξη τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και τις προτάσεις του ΣΕΒ, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο νέος προϋπολογισμός:
  • Προβλέψει αύξηση των φόρων κατά 1 δις €
  • Αυξάνει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης
  • Φουσκώνει τον ΕΝΦΙΑ με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών
  • Μειώνει τα κοινωνικά κονδύλια κατά 1,3 δις €
  • Κόβει από τα προγράμματα για τα σχολικά γεύματα, την προσχολική εκπαίδευση, τα επιδόματα ανεργίας, την υγεία
  • Δρομολογεί την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας
  • Μειώνουν τις δαπάνες για τις συντάξεις

Από την άλλη μεριά:
·         Μειώνουν το φόρο στα επιχειρηματικά κέρδη
·         Αυξάνουν τα κονδύλια στα προγράμματα στήριξης των επιχειρηματιών και ανακύκλωσης
·         Κρατική επιδότηση στο 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών
Ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος ορίζει στην ουσία από πού θα έρθουν τα έσοδα του κράτους και πώς αυτό θα τα διανείμει, αναδιανέμει τον πλούτο, από τους φτωχούς, στους πλούσιους, είναι φτιαγμένος για τα αφεντικά και τα συμφέροντά τους.
Την ίδια ώρα, μοιράζουν επιδόματα και μερίσματα- ψίχουλα, στους εξαθλιωμένους εργαζόμενους, για να μπορούμε να επιβιώσουμε, και να πούμε και ευχαριστώ.
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Το κράτος εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών μας. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το ξεζούμισμά μας στους χώρους δουλειάς, με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, όπως της Κυριακάτικης αργίας, της σταθερής μόνιμης δουλειάς, του δικαιώματος στην απεργία, στην συλλογική διαπραγμάτευση του μισθού μας.
Κυβέρνηση και εργοδοσία, μαζί με τους εργατοπατέρες στα σωματεία μας θέλουν φθηνούς και ευέλικτους, να ξεχάσουμε κάθε κατεκτημένο δικαίωμα, να χειροκροτούμε αυτούς που ρημάζουν τη ζωή μας.
Δεν θα τους περάσει!



Διεκδικούμε:
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
 στις 18 Δεκέμβρη, 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου