ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ του ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα:Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν με ψέματα και αθλιότητες.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ του ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα

http://emathess.blogspot.gr somateioemathess@gmail.com
Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλου ς 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο
τηλ. 2310268673 κιν. 6977465103

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΌΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ το Σάββατο στις 8 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό.

Αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας να δώσουμε το παρόν  στο συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση το σύνολο της εργατικής τάξης. Οι πανηγυρισμοί από την κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Όλοι οι νόμοι που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια παραμένουν στο ακέραιο και θα πάρουν και άλλους για να ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός έρχεται στην ΔΕΘ να τάξει ψίχουλα για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, τα πράγματα σιγά-σιγά θα φτιάξουν. 
Το μόνο που πραγματικά προσπαθούν και θέλουν να φτιάξουν είναι ένα
επενδυτικό περιβάλλον με μισθούς πείνας, να φυτοζωούμε και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο που δεν θα έρθει ποτέ, αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για σένα και την οικογένεια σου. Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε, δεν έσωσες το παραμικρό, έχασες σχεδόν τα πάντα. ΚΑΙ αφού σου τάξανε και σε τρομάξανε, σου ετοιμάζουν νέο γύρο αυταπατών. 

Πληρώνεις και θα πληρώνεις πανάκριβα  το χρέος που εσύ δεν δημιούργησες, αλλά τα αμύθητα κέρδη τους. Την απάτη ότι  ο πλούτος που ΕΣΥ παράγεις πρέπει να μείνει στα χέρια των επιχειρηματιών για να υπάρχουν δουλειές.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τη συμβιβασμένη και ξεπουλημένη πλειοψηφία των δυο σωματείων που υπέγραψαν την επιχειρησιακή σύμβαση που μειώνει δραματικά τους μισθούς μετά τη λήξη της που πλησιάζει.  Είναι σύμμαχοι του εργοδότη μας και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Συνάδελφοι τα όμορφα λόγια των σεμιναρίων τέλειωσαν. Καθημερινά στα καταστήματα που δουλεύουμε βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας μας και τις απλήρωτες υπερωρίες, που παράνομα μετατρέπονται σε ρεπό. 
Μας θέλουν φοβισμένους και μόνους για να μας έχουν του χεριού τους. Τώρα πια έχεις πείρα. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ  να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους <<φίλους>>. 
Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου να ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.

Η λύση δεν βρίσκεται στο εγώ, βρίσκεται στο ΕΜΕΙΣ. Βρίσκεται στην οργάνωσή μας στο Σωματείο. Βρίσκεται στον κοινό και προσανατολισμένο αγώνα με όλη την εργατική τάξη της χώρας. 
Οργανωμένα και συλλογικά να παλέψουμε  ενάντια στους εκμεταλλευτές μας. Οργανωμένα και συλλογικά να παλέψουμε για υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας . 
Έλα και εσύ μαζί μας να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε με στόχους και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Ενάντια στους πολέμους και τη μισαλλοδοξία, να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οι εργάτες σε όποια χώρα και αν ανήκουν την ίδια εκμετάλλευση βιώνουν των ίδιο αντίπαλο έχουμε. 
Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν με ψέματα και αθλιότητες.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου