ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ S/M


    Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που αντιστάθηκαν στις εργοδοτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς ώστε να πάρουν μέρος χωρίς τη θέλησή τους, σε κατ’ όνομα αρχαιρεσίες του σωματείου-μηχανισμού των super market.
    Συνολικά 1.188 εργαζόμενοι αντιστάθηκαν στους ανθρώπους των αφεντικών από τους οποίους 325 έκαναν ένα βήμα παραπέρα και στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, αψηφώντας την τρομοκρατία! Απλώνουμε το χέρι στους συναδέλφους που ενώ είδαν και κατανόησαν τι γινόταν, δεν μπόρεσαν να πάνε κόντρα στο τρομοκρατικό κύμα των διευθυντών.
    Η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι έντονες πιέσεις που υπήρξαν πριν τις “εκλογές” σε εκατοντάδες εργαζόμενους από τα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να τους “πείσουν” να συμμετάσχουν στις “αρχαιρεσίες”, προκάλεσε δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων που έφτασαν στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και στο ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον μηχανισμό ήταν αυτή που αποκάλυψε με στοιχεία, αποδείξεις και δημοσιότητα, τις διαδικασίες ανύπαρκτων γενικών συνελεύσεων, συλλογικών διαδικασιών, την ωμή εργοδοτική παρέμβαση.
    Οι ίδιοι οι εργοδότες διεξάγουν τις αρχαιρεσίες με κινητοποίηση των διευθυντών των καταστημάτων, των προϊσταμένων, των υπεύθυνων ασφαλείας, των υπεύθυνων ανθρώπινου δυναμικού και άλλων “golden boys”. Οι διευθυντές είναι οι υποψήφιοι στο συγκεκριμένο “σωματείο”!
    Οι διευθυντές εκλέγονται σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που δεν γνωρίζει κανείς, σε ένα δήθεν σωματείο το οποίο δεν έχει δράση, δεν έχει εμφάνιση στα καταστήματα σε αγώνες και κινητοποιήσεις, γραφεία και ιστοσελίδα. Όμως αυτός ο μηχανισμός εμφανίζεται να εκπροσωπεί πάνω από 10.000 μέλη! Είναι χωρίς προσχήματα εργοδοτικοί συνδικαλιστές.
    Οι διευθυντές εκλέγονται αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ψηφίζουν δίπλα στους βιομηχανικούς εργάτες, τους οικοδόμους, τους μεταλλεργάτες, τους εργαζόμενους που εργάζονται με κάθε είδους ευέλικτη μορφή εργασίας, τους κακοπληρωμένους. Αυτός ο μηχανισμός διαμορφώνει τους συσχετισμούς μέχρι την ΓΣΕΕ!     Αποτελούν την βασική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα!
    Σε αυτές τις αρχαιρεσίες, αποκαλύφθηκαν πολλά. Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, δικηγόροι, συνδικαλιστικές ηγεσίες καθορίζουν από κοινού τους συσχετισμούς. Ο τελευταίος νόμος της κυβέρνησης που δίνει το δικαίωμα σε δικηγόρους να έχουν το ρόλο δικαστικού αντιπροσώπου, έβγαλε στην επιφάνεια πως υπάρχει χρησιμοποίηση και αξιοποίηση τους από εργοδότες ώστε να στήνονται αρχαιρεσίες εκτεταμένης νοθείας.
Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα! Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!
Όλο αυτό το διάστημα δεκάδες σωματεία κατήγγειλαν ανοιχτά την εργοδοτική παρέμβαση. Ανάμεσα σε αυτά η πλειοψηφία των ΔΣ όλων των Εργατικών κέντρων της Αττικής και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που ανήκει αυτό το “σωματείο”. Καταδικάστηκε στη συνείδηση κάθε τίμιου συνδικαλιστή.
    Με αυτόν το μηχανισμό δεν έχουμε τελειώσει! Άλλωστε ακολουθούν αρχαιρεσίες σε επιχειρησιακά σωματεία που λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές. Ανεξαρτήτως τι θα γίνει στη συνέχεα, θα δώσουμε τη μάχη για τη μη νομιμοποίηση των εργοδοτικών αντιπροσώπων, στα συνέδρια σε ΕΚΑ-ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα στα super market
    Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την οργάνωση μας, για τις διεκδικήσεις μας. Στον κλάδο του εμπορίου κάναμε μια καλή αρχή. Η μάχη της αποκάλυψης του μηχανισμού της εργοδοσίας είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια.
Τους δείξαμε ότι στους χώρους μας αλλά και σε κάθε κλάδο, υπάρχουν δυνάμεις ικανές και αποφασισμένες να μπουν μπροστά. Εκατοντάδες εργαζόμενοι μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. Μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε.
Αυτός ο μηχανισμός δεν έχει καμία σχέση με συλλογική, αγωνιστική πάλη, δεν είναι σωματείο!
   Εμείς αγωνιζόμαστε για σωματεία που οργανώνουν μαζικές συλλογικές διαδικασίες όπου οι εργαζόμενοι λένε τη γνώμη τους, συμμετέχουν στις αποφάσεις, επιλέγουν τις μορφές πάλης, βρίσκουν τρόπους για την άμεση ζωντανή και ενεργή συμμετοχή των μελών του ώστε να κατανοούν από την ίδια τους την πείρα στην ταξική πάλη τις αιτίες των προβλημάτων στη ζωή τους, να αναγνωρίζουν τον πραγματικό αντίπαλο.
    Να νιώθουν ότι είναι μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας για την υπεράσπιση της ζωής τους, την άνοδο των αγώνων και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, ότι βάζουν και το δικό τους λιθαράκι και δεν αναθέτουν σε κάποιους άλλους να βρουν εργολαβικά τη λύση, πόσο περισσότερο όταν αυτοί είναι ο διευθυντικός μηχανισμός των super market.
    Γι’ αυτό εμείς είμαστε με όσους τα βγάζουν πέρα δύσκολα, εργάζονται 4ωρα και ευέλικτα ή σχολάνε ακανόνιστα και μετά τη λήξη του ωραρίου τους, δουλεύουν συνεχώς κάτω από δύσκολες συνθήκες και εντατικοποίηση, δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη στο ταμείο του καταστήματος, που βρίσκονται στα ψυγεία, στις αποθήκες, που γεμίζουν χωρίς ανάσα τα ράφια, που ζουν με το άγχος της ανανέωσης της σύμβασής σου ή της δοκιμαστικής περιόδου, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές των προϊσταμένων.
    Την ανατροπή δεν θα την κάνουν αυτοί που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους, θα την κάνουν οι φτωχοί οι καταπιεσμένοι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο και τους τον κλέβουν.
Κανένας δεν είναι μόνος του, στις πιέσεις και τις απειλές των διευθυντών στην εργοδοτική τρομοκρατία!
    Η ενημέρωση και η ανακοίνωση της ΔΑΣ, θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά να φτάσει σε όλα τα καταστήματα, να συζητηθεί με κάθε συνάδελφο. Για να βάλουμε εμπρός για μια νέα αρχή, στην οργάνωση μας, στις διεκδικήσεις μας μέσα στους εργασιακούς μας χώρους. Για να δυναμώσει η πάλη, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρέπεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου