--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

    Μαχητική κινητοποίηση έξω από το πρώην κατάστημα της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στην οδό Βενιζέλου, που από τη Δευτέρα ξεκίνησε να λειτουργεί ως κατάστημα της «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτώβρη, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομενων στα S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗ» πρωην «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ».
    Πρόκειται για άλλο ένα κατάστημα που στο πλαίσιο της διαδικασίας διαδοχής επανέρχεται σε λειτουργία, χωρίς όμως τους εργαζόμενους της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».
    Θυμίζουμε ότι επί δύο χρόνια, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από την επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» και η διάδοχος εταιρεία, η εταιρεία «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» αρνείται να πάρει στην εργασία τους παλιούς εργαζόμενους γιατί θέλει εργαζόμενους νέους, φθηνούς, χωρίς δικαιώματα.
   Επί δύο χρόνια επίσης οι εργαζόμενοι παλεύουν και για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».
    Σύμμαχοι των εργοδοτών, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση που τους δείχνει το δρόμο της απόλυσης για να έχουν όπως λέει «έστω ένα ελάχιστο εισόδημα». Αυτό προκύπτει από τις προκλητικές ανακοινώσεις του γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Βέροια, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία, την κατάσταση των εργαζομένων των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» και των απολυμένων της ΕΝΚΛΩ.
    Ο Ανδ. Νεφελούδης υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ για τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης» έδειξε το δρόμο της απόλυσης για να έχουν ...«εισόδημα» από το Ταμείο Ανεργίας! (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει ανεργία και εργαζόμενοι εξαθλιωμένοι που θα δουλέψουν ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί», σημείωσαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας τους αφορά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. «Να δουλεύουμε και να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε να είμαστε πιόνια στα παιχνίδια οποιουδήποτε επιχειρηματία που με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, σχεδιάζει πώς θα αυξήσει την κερδοφορία του, αδιαφορώντας για το πώς θα ζήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, που, στο τέλος της ημέρας, είμαστε αυτοί που έχουμε παράξει τα πάντα».

 Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου