ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Δ.Ε.Θ


Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
Παλεύουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
                               Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ Σάββατο                                     9 Σεπτέμβρη, πλ. Αριστοτέλους, 18.30.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Άνεργοι, νέοι και νέες
Στα εγκαίνια της ΔΕΘ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να περάσει πιο αποφασιστικά την υλοποίηση της 2ης "αξιολόγησης" και την προετοιμασία των νέων μέτρων. Είναι μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και κατακρεουργούν τα συμφέροντα των πολλών.
Πάνω στα δικά μας συντρίμμια θα έρθει η ανάπτυξη τους. Απόδειξη είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε μέσα στους χώρους δουλειάς. Κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, η μερική απασχόληση, τα χαμηλά μεροκάματα, η απληρωσιά. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η απελευθέρωση συνολικά του ωραρίου μέσα από το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας είναι πάγια επιδίωξη της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου και τα επιτυγχάνει με πολλούς τρόπους. Έχει στο πλευρό της όλους τους αντεργατικούς νόμους για να το κάνει. Τρομοκρατεί και χειραγωγεί συνειδήσεις για να μας έχει με το κεφάλι κάτω.
Έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει ανάπτυξη, ότι δεν υπάρχει καλό και κακό αφεντικό όταν μιλάμε για το κυνήγι του κέρδους. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πετάχτηκαν στο δρόμο οι συνάδελφοι μας από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ενώ πολλές είναι οι απολύσεις και οι αλλαγές των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο που έχει επιβάλλει η εργοδοσία στη Media Markt, στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ, στα PUBLIC, στο ΠΛΑΙΣΙΟ και άλλες επιχειρήσεις στο χώρο. Ο ανταγωνισμός και το καπιταλιστικό κέρδος είναι που οι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για πάνω από ενάμιση χρόνο και βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας. Που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες και τρομοκρατούνται, αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι, με την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας.
Ανάπτυξη είναι η κατάργηση της Κυριακής Αργίας και οι 32 Κυριακές που ψηφίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι και ήδη εφαρμόστηκαν από μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου πχ Ιnditex (zara, berska κ.α), H&M και άλλες.
Όσο δεν βρίσκουν τείχος αντίστασης θα χειροτερεύει η κατάσταση για εμάς και τις οικογένειες μας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναμονή και επανάπαυση.
Τι χρειάζεται να γίνει; Μπορούμε να αποτρέψουμε την επίθεση; Η απάντηση είναι ναι, μπορούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα και την πολιτική που μας τσακίζει. Πρέπει να το κάνουμε, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η ικανοποίηση αυτών των αναγκών είναι όμως, ασύμβατη με τη κερδοφορία των μονοπωλίων και των μεγαλεμπόρων, των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι ο αγώνας. Η οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία. Η ενίσχυση της γραμμής του Π.Α.ΜΕ, για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά. Αγώνας για αυτά που μας ανήκουν, για να μη δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για μισθούς πείνας, να μη θυσιάζουμε τη ξεκούραση μας, την Κυριακάτικη Αργία, να μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε.
Επιβεβαιώνεται, με πολλά παραδείγματα, ότι η λογική του κάνω θυσίες για το καλό της επιχείρησης, κάνω υπομονή για να έρθει η ανάπτυξη είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Βάζει εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα, δίνει πάτημα στο να ενταθεί η επίθεση του κεφαλαίου.
Ο ανταγωνισμός τους για τα κέρδη είναι ανελέητος και ισοπεδώνει στο διάβα του τα πάντα, ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Για το κυνήγι του κέρδους και τη θωράκιση του, κλείνουν επιχειρήσεις και πετιούνται εργαζόμενοι στην ανεργία, απολύονται, παίρνονται μια σειρά από μέτρα που δημιουργούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Για εμάς, περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά και ένα κομμάτι ψωμί, χαμηλές απαιτήσεις, κλεισμένοι όλη μέρα στους 4 τοίχους ενός καταστήματος, ζωή μίζερη και ξερή και για το μεγάλο κεφάλαιο αμύθητα πλούτη.
Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Πάλεψε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τις συμβάσεις εργασίας και τους όρους δουλειάς, για τα δικαιώματα σου, για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, για να μη ζεις σαν δούλος του 21ου αιώνα.
Τίποτα και ποτέ δεν μας χαρίστηκε. Ότι έχουμε κατακτήσει: συμβάσεις, μεροκάματα, Κυριακάτικη Αργία, ασφάλιση κ.α είναι μέσα από σκληρούς αγώνες, σύγκρουση και ενότητα των εργαζομένων κόντρα στη λογική του συμβιβασμού, της ταξικής συνεργασίας και της μοιρολατρίας.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, χωρίς να διαχωριζόμαστε με βάση τις συμβάσεις σε 8ωρους και 4ωρους, σε παλιούς και νέους, σε μόνιμους και προσωρινούς, αλλά παλεύοντας ενωμένοι για τις ανάγκες μας να δώσουμε απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, σε αυτούς που λένε ότι επειδή δεν υπάρχει αντίδραση ο λαός συμφωνεί με τη σφαγή του.
Να δυναμώσουμε το σωματείο μας, την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, να γίνουμε δραστήρια μέλη και να αντιστρέψουμε το κλίμα που υπάρχει τώρα. Δεν έχουμε δοκιμάσει τη δύναμη μας.
Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε την επίθεση. Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, επιτροπές αγώνα, να παλέψουμε τα δικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπάρχουν παραδείγματα που οι εργαζόμενοι μέσα από την οργανωμένη αντίδραση και την αλληλεγγύη πέτυχαν νίκες, φόβισαν την εργοδοσία.
Για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση η φετινή ΔΕΘ αποτελεί «ορόσημο» και «σημείο εκκίνησης» από τη σκοπιά της τόνωσης του «επενδυτικού κλίματος» και της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Διαφημίζουν τα «επιτεύγματα» της αντιλαϊκής τους πολιτικής, όπως τα ματωμένα πλεονάσματα, που έχουν προκαλέσει αναβαθμίσεις και συγχαρητήρια από τους καπιταλιστικούς «οίκους αξιολόγησης».
Η περίοδος που ξεκινάει αμέσως τώρα, θα αποτελέσει με βεβαιότητα μια από τις πιο δύσκολες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Όχι μόνο για όσα έχουν περάσει. Κυρίως είναι αυτά που βρίσκονται μπροστά, όπως η κλιμάκωση της επίθεσης στα Εργασιακά και στον συνδικαλιστικό νόμο, τα μέτρα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και θα ξεπατώσουν και τους εργαζόμενους και χιλιάδες ακόμα αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ. Θα ενταθούν οι εκβιασμοί και οι απειλές για να δεχτούμε καινούργιες ανατροπές και μέτρα, σε ορίζοντα πολλών ακόμα χρόνων
Με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να ξεδιπλώσει το δικό του σχέδιο οργάνωσης και δράσης, να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητά του να αντεπιτεθεί.
Έλα στη συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη, στις 18.30, στο Ε.Κ.Θ για να οργανώσουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης, παλεύοντας τα αιτήματα μας και το δίκιο μας κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
                             Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην πλ. Αριστοτέλους,                          Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 18.30.

2 σχόλια:

  1. Όλοι πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό μας "παρών" απαιτώντας αυξήσεις μισθών, αυξήσεις σε κοινωνικές παροχές, αυξήσεις συντάξεων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και βεβαίως κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Αυτή η πάλη θα πρέπει να αγκαλιάσει το σύνολο του ελληνικού λαού, εργάτες, υπαλλήλους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
    http://www.902.gr/eidisi/politiki/137499/oloi-na-dosoyme-agonistiko-paron-stis-9-septemvri-sti-thessaloniki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κεφάλια μέσα!!!

    ΟΛΟΙ στην δουλειά για την επιτυχία της διαδήλωση το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6.30 το απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή