Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Γενικός ξεσηκωμός παντού!

Έλα και εσύ στη Γενική Συνέλευση

Κυριακή 4 Σεπτέμβρη στις 18.00 στο Ε.Κ.Θ.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα στο εμπόριο,
Η κατάσταση και στον κλάδο μας είναι πλέον εκρηκτική. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, μισθοί πείνας και φυσικά τρομοκρατία σε όποιον πάει να αντιδράσει.
Έχουμε πλέον πείρα. Δεν μας έβγαλε πουθενά το «δεν θα βγει τίποτα αν αγωνιστούμε», το «αρκεί να μπαίνει ο μισθός κάθε μήνα» και ας είναι χαρτζιλίκι, το «υπάρχουν και χειρότερα».
Χρειάζεται να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Η απάντηση στις ανατροπές και την κοροϊδία είναι η οργάνωση των αγώνων για την ανάκτηση των απωλειών, για τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών.
Στο στόχαστρο τώρα είναι ο κατώτερος μισθός, ο 13ος και 14ος μισθός, προσαυξήσεις και επιδόματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, το δικαίωμα στην απεργία, ο συνδικαλιστικός νόμος και άλλα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες. Δεν έχουμε τελειώσει ούτε με τις Κυριακές που θέλουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα.
Ποια είναι η λύση;Δυνατά σωματεία, μαζικά, που παλεύουν σε ταξικήκατεύθυνση ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν εμπόδια.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας μπροστά και στη ΔΕΘ με το συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.00 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.
H ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου