ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ


    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την πολιτική της, ενώ φτωχοποιεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους με συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, παριστάνει τον προστάτη των αδυνάτων με παροχές ψίχουλα. Δεν κατάργησε κανένα νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να τους υλοποιεί όλους και επιπλέον πήρε μέτρα-φωτιά ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του κεφαλαίου.
    Αυτή η πολιτική προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων δημιουργεί τη δραματική κατάσταση που ζουν οι άνεργοι, η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι νέες. Με όλους τους νόμους παίρνουν από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και δίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς και μονοπωλιακούς ομίλους. Διαμορφώνουν συνθήκες γαλέρας για να στηρίξουν το κεφάλαιο και τις ανάγκες του.
    Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, το τσάκισμα των συντάξεων ήταν επιλογή όλων των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου και της ΕΕ.
    Τώρα ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση έρχεται και παίζει με τη δυστυχία του λαού. Έκοψε το ΕΚΑΣ από τον πιο φτωχό και του υπόσχεται αντί αυτού κάρτα αλληλεγγύης για συσσίτιο και ασπιρίνες. Προκαλούν τους συνταξιούχους όταν με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισαν αφαιρούν 2,4 δισ. από το ΕΚΑΣ και συνολικά από τους συνταξιούχους στην τετραετία 2016-2019 πάνω από 8 δισ. ευρώ.
    Η απάντηση στις ανατροπές και την κοροϊδία είναι η οργάνωση των αγώνων για την ανάκτηση των απωλειών, για τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών.
Η εργατική τάξη, που παράγει αμύθητο πλούτο, δεν μπορεί να αρκείται στα συσσίτια ή στα 200 ευρώ το μήνα ως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
    Η πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και για τις ΣΣΕ, που έχει ήδη αγκαλιαστεί από εκατοντάδες εργατικές οργανώσεις, δείχνει το δρόμο του αγώνα. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να κάνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων τις διεκδικήσεις αυτές και να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις ψευτιές της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για τις ομαδικές απολύσεις, την παραπέρα μείωση του κατώτατου μισθού, την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, την παραπέρα εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν.
    Αυτή την αντιδραστική πολιτική σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας επιβάλλει το βάρβαρο σύστημα που αποτελείται από το κεφάλαιο, τα κόμματα που διαχειρίζονται τις ανάγκες τους, άλλους μηχανισμούς καταστολής και επιβολής, καθώς και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συνδιαλέγονται και συναινούν στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων και στην αντικατάστασή τους με συσσίτια και ψίχουλα.
Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να στηρίζεται από τα θύματά του. Γι’ αυτό η γραμμή ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής είναι η πιο ρεαλιστική και χρειάζεται να αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία των εργαζομένων και των εργατικών οργανώσεων. Είναι η καλύτερη απάντηση στο κεφάλαιο, την ΕΕ, την κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα που στηρίζουν αυτήν τη στρατηγική.
Αυτός ο δρόμος της αμφισβήτησης και του αγώνα μπορεί να οδηγήσει και σε εργασιακές, ασφαλιστικές και άλλες κοινωνικές κατακτήσεις

2 σχόλια:

  1. -Πως τον θέλετε τον κομμουνιστή σας;
    Ανάμεσα στις απόψεις που με τόση κουτοπονηριά διαδίδουν οι διάφοροι καλοθελητές επαναστάτες του καναπέ, ανιστόρητοι και αγράμματοι καθώς είναι, η πιο αηδιαστική είναι εκείνη για το πως πρέπει να είναι ο κομμουνιστής:
    1.Ο κομμουνιστής πρέπει να είναι ρακένδυτος γιατί είναι ένα είδος ερημίτη,
    2.Να ζει σε παγκάκια ή σε υπόγεια
    3.Ο κομμουνιστής πρέπει να τρώει φακές γιατί τα κοψίδια είναι για τους πλούσιους, το ιδανικό θα ήταν να τρώει ακρίδες χωρίς μέλι(βλ1)
    4.Ο κομμουνιστής πρέπει να πηγαίνει με τα πόδια στη δουλειά, για να δίνει το καλό παράδειγμα,
    5.Ο κομμουνιστής πρέπει να τους σώσει ενώ αυτοί θα κάνουν διακοπές,
    6.Ο κομμουνιστής πρέπει να περάσει από το σπίτι τους να τους πάρει από το χεράκι,
    7.Ο κομμουνιστής πρέπει να τους λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν με τρόπο που να καταλαβαίνουν και τα νήπια.
    ………….Ο κομμουνιστής είναι αυτός που μέσω της οργανωμένης πάλης, στην κοινωνία και τον εργασιακό του χώρο παλεύει να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
    Το καλό παράδειγμα ο κομμουνιστής το δίνει με τις εκατοντάδες εκδικητικές απολύσεις και διώξεις που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.
    Το καλό παράδειγμα ο κομμουνιστής το δίνει με την δράση του, όταν βάζοντας στην άκρη την προσωπικότητα του και μπροστά το δίκιο της τάξης για να σου δώσει την ανακοίνωση να τη διαβάσεις, εσύ στραβομουτσουνιάζεις γιατί τον θεωρείς βαρετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κομμουνιστής είναι αυτός που μέσω της οργανωμένης πάλης,παλεύει για να έχουν όλοι όσοι συνεισφέρουν με τη δουλειά τους στην παραγωγή αγαθών, στη διανομή τους, στην υγεία, στην παιδεία, παντού, να έχουν στέγη που να καλύπτει με άνεση, να έχουν να ντυθούν ζεστά, να διατρέφονται σωστά με ότι επιθυμούν, να έχουν άνετα και γρήγορα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μην χρειάζεται να καλύπτουν την ανάγκη τους για μετακίνηση με το ΙΧ.

    Να μπορούν όλοι να χαίρονται τις ομορφιές της πατρίδας μας έχοντας εξασφαλισμένο το δικαίωμα των διακοπών

    Το καλό παράδειγμα ο κομμουνιστής το δίνει με τις εκατοντάδες εκδικητικές απολύσεις και διώξεις που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή