ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Σωματείο Εργαζομένων στον «Μαρινόπουλο» Βορείου Ελλάδας πραγματοποίησε γενική συνέλευση το απόγευμα της Παρασκευής 1η Ιούλη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σκοπό να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματά τους.
     Στα πλαίσια της συνέλευσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργίας την Παρασκευή 8 Ιούλη σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους ο μισθός Ιουνίου και το επίδομα αδείας. 
    Παράλληλα καθημερινά θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές εξορμήσεις στα υποκαταστήματα και τις αποθήκες τις εταιρείας, ενώ για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπών αγώνα ανά κατάστημα. 


    Δεκτές έγιναν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις προσωρινής προστασίας, που κατέθεσε ο όμιλος «Μαρινόπουλος ΑΕ».
Η προστασία έχει διάρκεια δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε και τότε αναμένεται να γίνει η συζήτηση για το εάν η εταιρεία θα ενταχθεί στο άρθρο 99.
Από αυτό το καθεστώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τότε θα μπορούν δικαστικά να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Επίσης από το καθεστώς προσωρινής προστασίας εξαιρούνται και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνει η «Μαρινόπουλος Α.Ε».
    Πάντως και ανεξάρτητα από την σημερινή απόφαση τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών συνεχίζουν και εντείνουν την δράση τους στα υποκαταστήματα σε όλη την χώρα ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και καλώντας τους να βάλουν σε πρώτο πλάνο το δικαίωμα στην δουλειά, στον μισθό και στην ζωή τους.
    Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις σε μια σειρά υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.


    Θυμίζουμε ότι, εκτός από τη «μητρική» εταιρεία, που περιλαμβάνει τα σούπερ μάρκετ, η εργοδοσία έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα και για άλλες τρεις συνδεδεμένες επιχειρήσεις, την «Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ», την «Express m ΑΕ» και την «ΞΥΝΟΣ ΑΕ».     Από την άλλη, υπάρχουν προμηθευτές που ζητάνε δικαστικά να αρθεί τώρα η προσωρινή προστασία και να ξεκινήσει άμεσα η πτωχευτική διαδικασία, προκειμένου να εισπράξουν τις οφειλές.
    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μένουν στο μαύρο σκοτάδι, καθώς η εταιρεία κινείται στο παρασκήνιο και δεν τους ενημερώνει για τις προθέσεις της, ενώ σπέρνει δεξιά και αριστερά «φήμες» και «πληροφορίες» ότι επίκειται η εξαγορά της από άλλον όμιλο, ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει για τη σωτηρία της και άλλα παρόμοια, για να καλλιεργήσει εφησυχασμό.
Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η στάση της πλειοψηφίας στο επιχειρησιακό σωματείο, η οποία, την ώρα που «χαλάει ο κόσμος», ενημέρωνε χτες τους εργαζόμενους ότι «η επιχείρηση μας απέστειλε δήλωση (...) σύμφωνα με την οποία αποδέχεται και δεσμεύεται ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και ότι θα καταβάλλονται οι πάσης φύσεως δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία».
     Πάντως την Πέμπτη 30 Ιούνη δεν καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο μισθός του Ιούνη και το επίδομα άδειας, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, τα δύσκολα είναι μπροστά για τους εργαζόμενους, καθώς η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας περνάει μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, όπως έγινε και στο παρελθόν, με απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων και μειώσεις μισθών.

    Μηνύματα από συνδικάτα του εξωτερικού, όπου εκφράζουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη με τους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας κατέφτασαν στο ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα σε μήνυμα του Συνδικάτου Lanka Estate Workers Union, από τη Σρι Λάνκα εκφράζεται η στήριξή του στους αγώνες των εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο» για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

1 σχόλιο:

  1. οι συνδικαλιστες που ηταν τοσα χρονια μελος του δ.σ. του μαρινοπουλου γιατι ηταν εκει?αγοραζαν "επι πιστωσει" και πουλαγαν "τοις μετρητοις".για ποιο λογο ειχαν τοσα ανοιγματα,γιατι επαιρναν δανεια?γιατι δεν αντιδρουσαν στην απατη των κουπονιων με τις εφημεριδες? τωρα δεν ντεπονται τους συναδελφους τους που εξακολουθουν και λενε οτι αγωνιζονται γι αυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή