ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Μ.Θ.


    Σε συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης 
προχωρούν σωματεία εργαζομένων της Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», πρώην «Αρβανιτίδης».
    Στη σύσκεψη ανταποκρίθηκαν πλήθος σωματείων μεταξύ αυτών το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματεία του κλάδου του Εμπορίου, όπως των εργαζομένων στα σουπερμάρκετ του «Μαρινόπουλου» στη Βόρεια Ελλάδα και του «Praktiker».
    Επίσης συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μετάλλου, Επεξεργασίας Ξύλου, Ιματισμού, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επισιτιστικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Εργατοϋπαλλήλων στις Χημικές Βιομηχανίες Βόρειας Ελλάδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι Εργολαβικές Καθαρίστριες, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ κ.ά.
    Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι σήμερα όσο ποτέ πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων, να συντονιστούν τα βήματα στην οργάνωση του αγώνα και στην κοινή δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που είναι κοινά σχεδόν για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.
 Tο απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιούνη το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας», μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» και στην Ευκαρπία.
    Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων μοίρασαν ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους πελάτες για τις εξελίξεις στην εταιρεία και για τις θέσεις των εργαζομένων. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα δικαιώματά σου μην τα παραδώσεις, την κρίση Μαρινόπουλε εσύ να την πληρώσεις», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
    Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα της πόλης την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στα πλαίσια της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. της Πέμπτης.2 σχόλια:

 1. Στο ίδιο κάδρο
  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/101501/sto-idio-kadro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Μαρινόπουλος και το σωματείο του...! Το άλλο, το ξεπουλημένο, στην Αθήνας
  http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/06/blog-post_35.html
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή