ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


προς
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
                                  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Κύριε υπουργέ

Η  πόλη της Θεσσαλονίκης,  επί σειρά ετών γιόρταζε την ημέρα του  Αγίου Πνεύματος , κλείνοντας την αγορά της, με βάση την υπ’ αριθμ. 22/οικ. 21964 απόφαση του  Νομάρχη Θεσσαλονίκης,  (με την σύμφωνη γνώμη του κλαδικού σωματείου μας και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης),  η οποία όριζε την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης  τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα  με το άρθρο 33 του ν. 3996/2011,  καταργήθηκε η παραπάνω αρμοδιότητα, με αποτέλεσμα η αργία του Αγίου Πνεύματος να μην ισχύει.
Επειδή :
η ημέρα του  Αγίου Πνεύματος αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές γιορτές της θρησκείας μας
η επισκεψιμότητα που έχουν τα καταστήματα είναι πολύ μικρή δεδομένου ότι είναι υποχρεωτική αργία για το δημόσιο
οι εργάσιμες Κυριακές περιόρισαν τραγικά τον ελεύθερο χρόνο των εργαζόμενων στο εμπόριο
το Δ.Σ. της Ένωσης  Εμποροϋπαλλήλων  Ν. Θεσσαλονίκης  ζητά να οριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος    ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού  Θεσσαλονίκης.

Με τη γνώση ότι συμφωνεί και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης μας, αναμένουμε τη θετική απάντηση σας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου