ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 - 5 - 15 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ 
στις 6.30 μ.μ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32

Η Ανακοίνωση της Ένωσης:
ΚΥΡΙΑΚΗ 17  ΜΑΙΟΥ 
ώρα 6:30 μμ, στο ΕΚΘ Αριστοτέλους 32.

ΘΕΜΑΤΑ:
                        1.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
                        2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
                        3. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
σας καλούμε όλους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας.
Με τη μαζική συμμετοχή μας στη συνέλευση και στις εκλογές, δυναμώνουμε το σωματείο ώστε να μπορεί να δώσει τις μάχες του ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης. Ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την ανεργία, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.
 Παρά τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης τα προβλήματα παραμένουν και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι γι αυτά. . Η κρίση γεννήθηκε από το κέρδος και το τεράστιο πλούτο που συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεργοδοτών και μονοπωλίων. Πλούτος που παράγεται με τον ιδρώτα των εργαζόμενων και καρπώνονταν οι εργοδότες και τα μονοπώλια.
Το μνημόνιο που έρχεται συνοδεύεται με νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ειδικά σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. . Ήδη μπαίνει χέρι σε διαθέσιμα και αποθεματικά  του ΟΑΕΔ,  των Ασφαλιστικών Ταμείων,  Οργανισμών του Δημοσίου, σε χρήμα που προοριζόταν για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

Στον κλάδο μας οι επιχειρήσεις προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθών για τους εμποροϋπαλλήλους, σε νέες απολύσεις.  Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα,  που θα δουλεύουν με πλήρως απελευθερωμένα ωράρια,  που θα πηγαίνουν για δουλειά και τις Κυριακές. Οι μεγάλες επιχειρήσεις  του κλάδου μας,  έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους, που είναι αποτέλεσμα της απλήρωτης δουλειάς, της ανασφάλιστης εργασίας, της σκληρής εντατικοποίησης, της εκ περιτροπής εργασίας , του 3ωρου και 4ωρου που εργάζεται 9ωρο, των 5μηνων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και voucher, της κατάργησης της Κυριακής αργίας και της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και των 68 ωρών.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα μία απάντηση υπάρχει, ενίσχυση του κλαδικού σωματείου, της δύναμης σου, που θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Οι εργοδότες και ειδικότερα οι μεγάλοι,  είναι οργανωμένοι στους συλλόγους και παρά τους όποιους ανταγωνισμούς ενώνονται για να σχεδιάσουν και να συμφωνήσουν πως θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Σε εμάς τους εργαζόμενους καλλιεργούν τον φόβο από την μία και από την άλλη την διάσπαση για να μας κρατάνε διαιρεμένους  και αδύναμους.  Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως όταν οι εργαζόμενοι ενωθούν και καταλάβουν την δύναμη που έχουν μπορούν να διεκδικήσουν και να νικήσουν. Αυτό είναι που φοβούνται οι εργοδότες.

Στο δικό μας χέρι είναι σήμερα να μπούμε μπροστά και να παλέψουμε. Η μοιρολατρία, ο φόβος, το χαμήλωμα των απαιτήσεων, ο ατομικισμός είδαμε που μας οδήγησε και τι προοπτικές μας δίνει. Αν εμείς σήμερα δεν συμμετέχουμε δεν αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο για εμάς.
Η λογική ο καθένας μόνος του και να κοιτάει την πάρτη του έχουμε δει που μας έχει οδηγήσει.  Μπορούμε να ενωθούμε και να παλέψουμε μαζί ;;;  Αυτό είναι το κάλεσμα του σωματείου, για αυτό θεωρούμε πως χρειάζεται να συμμετέχουμε όλοι μας.!!!!!!!
Για πολλούς μπορεί να γίνει η αρχή την Κυριακή στην συνέλευση. Μαζί να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση.

Καλούμε κάθε  συνάδελφο εμποροϋπάλληλο, είτε εργαζόμενο είτε άνεργο,  να συμμετέχει στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για να συμβάλλει με τη γνώμη του, να ενισχύσει με τη δράση του, τον αγώνα του σωματείου. 
Να διεκδικήσουμε το δίκιο μας,  να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Πάρε την υπόθεση της δική σου ζωής στα δικά σου χέρια, μην μένεις μόνος.
Δυνάμωσε τον αγώνα του σωματείου για:
·Τώρα νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, υποχρεωτική  για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
· Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθέρωσαν το ωράριο.
· 40ωρο-8ωρο-5θήμερο με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
· Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.       


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ στις 6.30 μ.μ.
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 ΜΕ ΟΛΥΜΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου